NYXin pohjameikkituotteita ja sävyvertailua

maanantaina, tammikuuta 23, 2017

High & Light

Sain töistä aikamoisen läjän NYXin meikkipohjatuotteita testattavaksi. Vaikka merkin muut tuotteet ovat itselleni aika tuttuja, niin jostain syystä puutereita, meikkivoiteita tai peiteaineita ei ole tullut vielä testattua. NYX toi jokin aikaa sitten markkinoille pari uutta meikkipohjatuotetta sekä päivitti sävyvalikoimaa muutaman vanhemman tuotteen osalta, joten nyt olikin jo korkea aika kokeilla niitäkin!

Olen aikaisemmin kertonut täällä blogissa, että olin työharjoittelussa pretty.fi-verkkokaupassa, jossa työskentelen nykyään edelleen osa-aikaisena työntekijänä opiskelujeni ohella. Olen siis saanut nämä tuotteet pretty.fi:ltä blogikokeiluun, mutta en hyödy mitenkään rahallisesti tästä postauksesta ja kirjoitan tuotteista vapaa-ajallani ihan omasta vapaasta tahdostani. Kerron näistäkin tuotteista rehellisen mielipiteeni, vaikka olenkin saanut ne testiin töistä, kuten teen muidenkin pr-näytteiden kanssa.

High & Light

Uusiin tuotteisiin kuuluu vedenkestävä Gotcha Covered Concealer -peiteaine sekä pehmeän blurratun viimeistelyn lupaava #NoFilter Finishing Powder -puuteri. Sävylisäyksiä tuli ainakin Stay Matte But Not Flat Powder Foundation -meikkipuuteriin, josta on nykyään saatavilla mm. hyvin vaalealle iholle sopiva Alabaster-sävy. Vertailussa on mukana Gotcha Coveredista, #NoFilteristä sekä SMBNF-meikkipuuterista Alabaster- ja Ivory-sävyt, sekä lisäksi Stay Matte But Not Flat Liquid Foundation -meikkivoiteesta Ivory-sävy, koska siitä ei ollut vielä Alabasteria saatavilla. Ilmeisesti myös meikkivoiteeseen on tulossa jossain vaiheessa lisää sävyjä, sillä NYXin nettisivuilta löytyy siitäkin enemmän sävyvaihtoehtoja.

High & Light

NYXin sävynumeroinnissa ei muuten ole päätä eikä häntää. Eri tuotteissa on samannimisiä sävyjä, mutta ne eivät ole aina samoilla numeroilla tai edes samassa järjestyksessä. Esimerkiksi uusi Alabaster-sävy on Stay Matte But Not Flat -meikkipuuterissa numero 1.3, Gotcha Covered -peiteaineessa 00 ja #NoFilter-puuterissa 01. Toisiksi vaalein sävy Ivory on joissain tuotteissa heti seuraava sävy numeroinnissa Alabasterin jälkeen, mutta esimerkiksi #NoFilter-puuterissa väliin mahtuu myös Porcelain-sävy numerolla 02, kun Ivory on vasta 03. Stay Matte But Not Flat -puuterissa taas Ivory on numero 01, vaikka se on sävynä hieman tummempi kuin Alabaster numerolla 1.3. Lisäksi Gotcha Coveredissa Alabaster on keltapohjainen ja Ivory punertava, kun taas SMBNF-meikkipuuterissa toisinpäin. Joko menitte sekaisin? Ei huolta, niin menin minäkin.

NYX, miten meni noin niinkuin omasta mielestä? Olisihan se ihan liikaa pyydetty, että samannimiset sävyt olisivat myös samoilla numeroilla, niin osaisi etsiä muistakin saman merkin tuotteista oman sävynsä helpommin...

High & Light

#NoFilter-puuteri on meikin viimeistelyyn ja meikkipohjan kiinnitykseen tarkoitettu puuteri, joka jättää iholle "filtteröidyn" lopputuloksen. Olen yleensä vannoittunut irtopuuterin käyttäjä, mutta kuljetan kivipuuteria aina laukussa mukana meikin korjailua varten. Tämä puuteri jättää kasvoille tosiaan sellaisen hieman blurratun lopputuloksen, johtuen todennäköisesti siitä, että koostumus on kevyesti valoa heijastava. Itseasiassa tykkään aika paljon siitä, millaisen viimeistelyn tämä jättää, koska iho ei näytä liian mattaiselta puuterin levityksen jälkeen.

Liikaa laittamalla voi saada vähän pakkeloidun lopputuloksen ja koostumus on hieman pölisevä kivipuuteriksi, mutta irtopuuteriin tottuneena ei mitenkään häiritsevästi. Sanoisin, että vipan avulla levitettynä puuteri toimii paremmin kuin siveltimellä, koska siveltimellä laitettuna puuteri pölisee enemmän ja näyttää helpommin kakkumaiselta. Tuotteen mukana ei tule vippaa, mutta sellaisen saa hyvin tungettua kannen alle, koska puuterin ja kannen välissä on ainakin puoli senttiä tilaa.

High & Light

Stay Matte But Not Flat -meikkipuuterin sävyt Ivory ja Alabaster ovat melko lähellä toisiaan, mutta Ivory on aivan aavistuksen verran tummempi ja kellertävämpi. Alabaster taas häivähtää hieman vaaleanpunertavaan, mutta iholla molemmat näyttävät aika samalta. #NoFilter-puuterissa taas Alabasterin ja Ivoryn ero on paljon selkeämpi johtuen siitä, että niiden väliin mahtuu vielä Porcelain-sävy. Kuvassa näkyy myös #NoFilterin kevyt kuulto verrattuna täysin mattapinnan jättävään SMBNF-meikkipuuteriin.

High & Light

Gotcha Covered -peiteaine on erittäin mielenkiintoinen tuttavuus. Koostumus on hyvin erilainen aikaisemmin kokeilemiini peiteaineisiin verrattuna, melko paksu ja aika tahmea. Kun kokeilin tätä ekaa kertaa kädelle, ajattelin, että en taida tykätä tästä yhtään. Voi kuinka väärässä olinkaan! Kokeiltuani tätä ensimmäistä kertaa kasvoille, en ole mitään muuta peiteväriä hetkeen käyttänytkään. Avaintekijänä tämän tuotteen kanssa on vanha mantra "vähemmän on enemmän", sillä hyvin, hyvin pienellä määrällä pääsee todella pitkälle. Liikaa käyttämällä peiteaine jää iholle tahmeaksi paksuksi kerrokseksi, joka ei meinaa asettua paikoilleen. Ohutkin kerros peittää todella hyvin ja pysyy puuteroituna paikoillaan koko päivän. Omalla ihollani tämä ei ole ainakaan puuteroituna kerääntynyt silmien alla oleviin juonteisiin eikä myöskään korostanut kuivia kohtia. Puuterointi on aika ehdoton, koska muuten tuote jää vähän tahmeaksi.

Peittokyvyn lisäksi koostumus myös sulautuu ihoon erinomaisesti. Yleensä jos käyttää kasvoilla pelkkää peiteainetta ilman meikkivoidetta, niin ihosta huomaa, missä kohtaa on pelkkää paljasta ihoa ja mihin kohtiin on levitetty meikkiä. Tämä taas levittyy ja blendautuu kasvoille niin hyvin, että "hyvinä ihopäivinä", jolloin koen tarvetta vain peittää tummat silmänaluset ja punoituksen nenän ympäriltä, olen käyttänyt meikkipohjana pelkkää tätä ja irtopuuteria. Tahmean koostumuksen takia suosittelisin levitykseen sormia tai mieluiten jotain tiheää ja paksua sivellintä. Oma lempparini levitykseen on ollut pienikokoinen hammasharjasivellin.

High & Light

GCC:n Ivoryn ja Alabasterin ero ei ole niinkään sävyn tummuudessa, vaan pohjasävyssä. Ivory nojaa selvästi enemmän punaiseen, kun taas Alabaster on huomattavasti keltapohjaisempi. Molemmat sävyt sulautuvat yllättävän hyvin omaan ihooni, olen käyttänyt kasvoillani vaihdellen molempia. Vertailun vuoksi swatchasin vielä viereen Urban Decayn Naked Skin Conceleria toisiksi vaaleimmassa lämpimässä sävyssä Light Warm, Narsin Radiant Creamy Concealeria vaaleimmassa sävyssä Chantilly sekä Maybelline Fit Me! Concealerin vaaleinta sävyä Ivory. Fit Me! on omalle ihonsävylleni selvästi liian tumma ja punapohjainen, Narsin Chantilly taas on ollut sävynsä puolesta lempparini silmien alle, sillä se on muualle kasvoille käytettynä hieman liian vaalea. Nämä käsiswatchit hämäävät aina hieman, koska kasvoni ovat hieman tummemmat ja kellertävämmät kuin käsivarren sisäsyrjä.

High & Light

Stay Matte But Not Flat -meikkivoide on koostumukseltaan hieman liian mattainen omalle iholleni ja korostaa vähän ikävästi kasvojeni kuivia kohtia. Meikkipuuteri taas toimii ihan hyvin yksinään, mutta on myös makuuni vähän liian mattainen ja kevyempään meikkipohjaan tottuneena liian peittävän tuntuinen meikkivoiteen päällä. Rasvoittuvalla ja enemmän peittävyyttä kaipaavalla iholla voisin kuvitella näiden toimivan paljon paremmin. Yleensä en suosi mattapinnan jättäviä meikkipohjatuotteita, koska ne eivät vain tunnu pelaavan yhteen kuivan ihoni kanssa.

High & Light

SMBNF-meikkivoiteen sävy Ivory on ilahduttavan vaalea, mutta aika keltapohjainen. Vertailussa on Maybelline Fit Me! Matte + Poreless -meikkivoiteen uusi sävy Soft Ivory, Lumenen CC-meikkivoiteen Light-sävy ennen tuotteen (ja brändin) uudistumista sekä Giorgio Armanin Luminous Silk Foundationin sävy numero 2, joka sulautuu kasvoilleni lähes täydellisesti. Lumenen CC:n Light-sävy on ollut minulle aavistuksen verran liian tumma, mutta on myös häivyttynyt iholle yllättävän hyvin.

Tässäkin taas käsiswatchit hämäävät, sillä kasvoni ovat kättäni tummemmat, mutta kuvasta näkee hyvin sävyjen keskeiset erot. Tästä syystä kannattaa muuten meikkivoidetta valitessa testata sävyä aina mielellään kasvoille, koska pelkkä käteen kokeilu ei anna todellista kuvaa sävyn sopivuudesta kasvojen iholle. Maybellinen meikkivoide on myös saatu blogin kautta töistä. Pikaisen kokeilun perusteella on muuten ensimmäinen mattameikkivoide, joka ei näytä ihan kamalalta kuivalla ihollani, joten siitä on myös melko suurella todennäköisyydellä tulossa postausta myöhemmin.

High & Light

Loppuun vielä vertailu Gotcha Covereiden ja SMBNF-meikkivoiteen välillä. Meikkivoiteen Ivory-sävy näyttäisi olevan jotain GCC:n Ivoryn ja Alabasterin väliltä, mutta kaikki ovat tummudeltaan aika samaa luokkaa. Ivory-sävyt molemmissa näyttävät sentään olevan samalla numerolla!

Oletteko te testanneet NYXin pohjameikkituotteita? Mitä olette tykänneet?

// Tuotteet saatu blogin/töiden kautta. En hyödy linkkien klikkailusta.

Katso myös

12 kommenttia:

 1. Mä en ole lukenut blogiasi kovinkaan kauan, mutta tämä(kin) postaus osoitti, että lukijaksi kannattaa jäädä! Kiitos ja kumarrus kattavasta sävyvertailusta ja postauksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ihanasta kommentista ja tervetuloa seuraamaan! :) Teaserina voin paljastaa, että myöhemmin on tulossa myös aika kattavaa vertailua NYXin eri huulipunatyyppien välillä ;)

   Poista
 2. Tosi mielenkiintoinen ja tuleva huulipunavertailu kiinnostaa koska mulla ei ole yhtään NYXin punaa. Näihin postauksiin voi palata myöhemmin vertailemaan kun on ostopuuhissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, jos näistä on hyötyä! :)

   Poista
 3. Minustakin tosi hyviä tällaiset vertailupostaukset:) Pohjameikkituotteiden sävyjen valinta on yleensä arpapeliä, ainakin minulla, niinpä havainnolliset arviot ovat erittäin hyödyllisiä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjameikkien ostaminen on kyllä yksi murheenkryyni, jos ei tiedä yhtään mistäpäin kannattaa edes lähteä kokeilemaan :D

   Poista
 4. Näistä tuotteista mulla on kokemusta ainoastaan tuosta Stay Matte But Not Flat -meikkivoiteesta, mutta en oikein tykännyt :D Ja mulla tosiaan on sekaiho, kesällä testatessani tuota se oli aika rasvainen vielä. Rehellisesti sanottuna tuo on yksi huonoimmista käyttämistäni meikkivoiteista ja ehdottomasti huonoin käyttämäni NYXin tuote. Mulla se tarttui kaikkiin ihon epätasaisiin kohtiin rumasti, mutta ei kuitenkaan pysynyt mattapintaisena. Lisäksi peittävyys oli todella huono, vaikka purkissa lukee "Full Coverage".

  Mutta oon kyllä testannut hyviäkin meikkipohjan tuotteita NYXiltä. Mun suosikki on ehdottomasti väritön HD irtopuuteri, koska se tekee ihosta tosi sileän näyttämättä kuivalta ja puuteriselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kans kuullut siitä aika negatiivisia arvioita ja saanut sellaisen kuvan, ettei nää pohjameikkituotteet ihan ole NYXin vahvimpia puolia :D Onneks löytyy joukosta kuitenkin hyviäkin tuotteita, HD-puuteria mun on kans pitänyt testata!

   Poista
 5. Mä kaipaisin NYXin valikoimiin parempia meikkivoiteita. Esimerkiksi tuo Stay Matt Butt Not Flat oli huonosti levittyvä ja omalla iholla se ei peittänyt tai pitänyt mattana juuri lainkaan. Filter puuteri kuulostaa kuitenkin testaamisen arvoiselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, NYXin meikkivoidevaikoima on kyllä auttamattoman suppea. Ymmärtääkseni ne puikkomeikkivoiteetkin on poistumassa valikoimasta, ainakin Suomessa. NYXin jenkkisivuilla näytti kyllä olevan jotain uutuuksia, jotka toivottavasti ilmestyy jossain vaiheessa tännekin päin!

   Poista
 6. "Oma lempparini levitykseen on ollut pienikokoinen hammasharjasivellin." ? :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori, unohdan aina välillä että kaikki termit ei välttämättä ole kaikille tuttuja :D Tarkoitin siis sellaista hammasharjamaista, ovaalinmuotoista sivellintä, googlettamalla "oval brush" löytyy paljon esimerkkikuvia!

   Poista

Kysy, kritisoi, keskustele - kaikki kommentointi on tervetullutta!

Tykkää Facebookissa

Instagram @highandlight

Seuraa Bloglovin'issa