Testissä IDUN Minerals

tiistaina, syyskuuta 27, 2016

Testissä IDUN Minerals

Olen ihastellut monesti apteekissa IDUN Mineralsin ihania pakkauksia ja hypistellyt erityisesti tuotesarjan mineraalimeikkivoidetta, jonka sävyvaihtoehdoista näyttää löytyvän hyvin vaaleita sävyjä. Vuonna 2011 lanseerattu ruotsalainen apteekkikosmetiikkasarja perustuu mineraaleihin, kuten nimestäkin voi päätellä, ja tuotteiden pakkaukset sekä design henkivät skandinaavista mytologiaa. Brändin tuotteet sopivat herkällekin iholle, sillä ne eivät sisällä hajusteita tai muita yleisimmin allergiaa aiheuttavia ainesosia. Säilöntäaineitakin on käytetty vain silmämeikkituotteissa, mikä on aika mielenkiintoista, sillä ainakin meikkivoide sisältää myös vettä, joka yleensä kaipaa kaverikseen säilöntäaineita.

Otin itse yhteyttä maahantuojaan ja sain testiin muutaman tuotteen: Norrsken-mineraalimeikkivoiteen*, Liquid Foundation Brush -siveltimen*, Kol- nestemäisen rajausvärin* sekä Eir-ripsivärin*.

Testissä IDUN Minerals

Norrsken-meikkivoide oli tosiaan se, joka minua ihan alun perin kyseisessä sarjassa kiinnosti. Meikkivoide sisältää mm. antioksidanttina toimivia pohjoismaista puolukan siemenöljyä sekä E-vitamiinia, ja tuotteen luvataan tuovan iholle luonnollisen kuulaan lopputuloksen. Blogiani seuranneet tietävätkin varmaan jo, että kevyesti peittävät ja kuulaat meikkivoiteet ovat yleensä suosikkejani. Norrsken muuten kääntyy suomeksi revontuliksi - pohjoismaisuus on vahvasti läsnä tässä brändissä, mikä näkyy myös vaaleassa sävyvalikoimassa.

Valkkasin meikkivoiteen sävyksi toisiksi vaaleimman sävyn Saga, koska aikaisemmin swatchaillessani tuotetta apteekissa vaikutti vaalein sävy liian vaalealta. On muuten aika harvinaista, että jostain vaalein sävy on mulle liian vaalea! Saga on omalle ihonsävylleni justiinsa eikä melkeen (vaikka allaoleva kuva ehkä hämää, koska käteni ovat yleensä reilusti punaisemmat kuin kasvojeni iho), juuri sopivan vaalea ja keltapohjainen, kun yleensä vaaleimmat sävyt ovat punapohjaisia. Lumikki-ihoiset siis huomio, jos kaipaa oikeasti vaaleaa meikkipohjaa, niin IDUNilta voisi löytyä, meikkipuutereissa on myös sama sävyvalikoima kuin tässä meikkivoiteessa. Suositushinnaltaan meikkivoide kustantaa 37,90€.

Testissä IDUN Minerals

Meikkivoide näyttää kasvoillani ihan älyttömän kauniilta juuri levitettynä, mutta jostain syystä tämä ei kovien odotusten vastaisesti oikein toiminutkaan omalla ihollani. Ajattelin ihoa hoitavan ja kosteuttavan koostumuksen sopivan omalle kuivalle iholleni, mutta jostain syystä kasvoni alkoivatkin kiillellä T-alueen kohdalta ihan älyttömästi päivän aikana tätä käyttäessä. Toisaalta kasvoni ovat viimeaikoina ilmeisesti uuden ehkäisyn johdosta alkaneet kiillellä välillä muutenkin, mutta tämän kanssa rasvoittuminen oli jotain täysin ennenkokematonta.

Halusin niin kovasti tykätä tästä, koska tosiaan heti kasvoille laitettuna meikkivoide näyttää kauniin kuulaalta ja sävykin on ihan nappiin. Kokeilinkin tätä eri pohjustajien kanssa, kokeilin levittää tuolla IDUNin omalla siveltimellä ja Zoevan siveltimillä, sormin sekä meikkisienellä ja kokeilin myös laittaa päälle eri puutereita, kuten ihan tavallista peruspuuteria, meikkipuuteria ja Bearelin kauneusboksissa tullutta Innisfreen No Sebum -mineraali-irtopuuteria, jonka pitäisi hillitä ihon kiiltelyä, mutta ei niin ei. Kokeilin jopa laittaa päälle Everyday Mineralsin Semi-Matte-mineraalimeikkipohjaa sekä laittaa Norrskenia tuon EDM:n meikkipohjan päälle, koska ajattelin, että ehkäpä mineraalimeikkivoide toimisi paremmin yhteen muiden mineraalimeikkien kanssa. Meikkivoide toimikin yllättäen parhaiten silloin, kun laitoin alle ohuen kerroksen tuota EDM:n mineraalimeikkipohjaa ja töpöttelin meikkivoidetta kevyesti päälle meikkisienellä. Koin kuitenkin vähän hankalaksi alkaa säätämään kahden eri meikkipohjan kanssa että saan tuotteen toimimaan, joten kai se on vaan pakko todeta, että tästä ei nyt tullut uutta suosikkia. Jos joku muu on kokeillut tätä, niin onko teillä ollut ongelmia kiiltelyn kanssa ja oletteko saaneet ongelman korjattua jollain tavalla?

Testissä IDUN Minerals

Meikkivoiteen levitykseen tarkoitettu, erikseen myytävä sivellin taas oli todella positiivinen yllätys. Harjakset ovat ihan älyttömän pehmeät, vaikka harjasosa onkin muuten aika tiivis ja jäykkä. Meikkivoiteen levitys onnistuu siveltimellä hyvin, mutta pienehkön koonsa ansiosta olen tykännyt käyttää tätä peiteaineen levitykseen, sillä sivellin mahtuu aivan täydellisesti silmien alle. Tämä on vähän kuin pienempi versio Zoevan 103 / Defined Buffer -siveltimestä, jota olen yleensä käyttänyt peiteaineen levitykseen, mutta viimeaikoina tämä IDUNin sivellin on ollut selvästi enemmän käytössä siinä tarkoituksessa. Tykkään myös siveltimen designista, varsinkin tuosta läpinäkyvästä varsiosasta! Sivellin tuntuu kädessä laadukkaalta ja viimeistellyltä, tekee melkein mieli käydä apteekissa kotiuttamassa näitä lisää, koska kauniita siveltimiä ei voi koskaan olla liikaa... Tämän siveltimen suositushinta on 25,20€, mikä on vähän sieltä tyyriimmästä päästä, mutta ainakin Yliopiston Apteekin verkkoapteekissa sivellin oli myynnissä edullisemmalla hinnalla.

Testissä IDUN Minerals

Minulla on ollut viimeaikoina pienimuotoinen pakkomielle kullanvärisiin asioihin. Metallisävyt on ilmeisesti aika in muutenkin, mutta minulla on oikeasti kohta jo joku ongelma tämän hamstraamiseni kanssa. Löytyy kullanvärinen passinkuori, aurinkolasikotelo, hiusharja, ainakin neljät kullanväriset kengät, lukemattomia kultaisia kynsilakkoja, pari kukkaruukkuja jne,... No nyt kokelma täydentyi kultaisella ripsarilla! Saan ihan ääretöntä tyydytystä käyttäessäni tätä Eir-ripsiväriä, eikä asiaa auta yhtään sekään, että tämä on ihan mielettömän hyvä maskara. Tuote pompsahti kertaheitolla tämän hetken ykkössuosikikseni - olen ihan oikeasti ällistynyt, miten hyvin tämä ripsiväri toimii omissa ripsissäni. Yleensä silloin kun ostan itse ripsiväriä, turvaudun markettivalikoimaan ja yleensä halvimpaan mahdolliseen, en ole tainnut koskaan maksaa ripsiväristä yli kahtakymmentä euroa. Tämän ripsivärin kokeilu ei siis todennäköisesti olisi tullut mieleenkään, mutta onneksi sain kokeilla tuotetta blogin kautta!

Omasta mielestäni ripsiväri on vähän niinkuin asiakaspalvelu, silloin kun se on hyvää, niin siihen ei välttämättä kiinnitä edes huomiota. Okei, vähän huono vertaus, mutta hyvä ripsari on usein sellainen, joka ei ehkä ole mikään tajunnanräjäyttävä kokemus, mutta ei ole mitään valittamistakaan. Useimmiten niistä halvemmistakin vaihtoehdoista löytyy ihan hyviä ripsivärejä, enkä yleensä huomaa mitään eroa kahden perushyvän ripsivärin välillä. Huonon ripsarin taas tunnistaa heti, jos maskara vaikka paakkuuntuu tai leviää tai karisee tai kuivuu heti tai mitä näitä nyt on. Itse en ole koskaan odottanutkaan ripsivärin tekevän mitään ihmeitä, eikä tämäkään yksilö mitään kolminkertaisen pitkiä tai tuuheita ripsiä tee, vaan saa yksinkertaisesti omien ripsieni parhaat puolet esille ilman mitään valitettavia ominaisuuksia. Sanotaanko vaikka näin, että tämä on ensimmäinen kokeilemani ripsiväri, josta en keksi oikeasti yhtään mitään valittamista. Tämä oli myös rakkautta ensikäytöllä - yleensä alan tykkäämään ripsiväreistä vasta parin viikon käytön jälkeen, kun massa on ehtinyt jo hieman kuivahtaa.

Testissä IDUN Minerals

Vaikka Eiriä kuvaillaan IDUNin sivuilla tuuhentavaksi, niin omissa ripsissäni tämä toimii enemmän pidentävänä ja erottelevana, mikä on juuri sitä, mitä ripsivärissä kaipaan. Eikä muuten karise! Jostain syystä ripsarin kariseminen on ollut ongelma muissa viimeaikoina käyttämissäni ripsareissa, mutta tämä pysyy visusti paikoillaan koko päivän. Kerrostus onnistuu, eikä ripsari paakkuunnu useammankaan kerroksen jälkeen, joten kerrostamalla sitä volyymiakin saisi varmasti lisättyä, mutta itse en kaipaa mitään megapaksuja räpsyttimiä. Ellei minulla olisi jemmassa useampi avaamaton ripsiväri, niin ostaisin tätä ihan varmasti lisää. Eir-ripsivärin suositushinta on 29,90€, jonka voisin oikein mielelläni tästä maksaakin, melkein jo pelkästään tuon ihanan pakkauksen vuoksi.

Testissä IDUN Minerals

Nestemäisestä Kol-rajausväristä en oikein uskalla sanoa mitään, koska epäilen melko vahvasti, että saamani yksilö oli jonkunlainen maanantaikappale. Väri levittyi todella kuivan ja laikukkaan näköisesti, enkä oikein usko, että se on tarkoituksena. Ainakin tässä blogipostauksessa rajaus näyttää reilusti mustemmalta ja tasaisemmalta kuin tämä minun yksilöni, joten en vielä heitä tällä vesilintua. Se väri mitä kuitenkin sain levitettyä, kuivui todella nopeasti ja pysyi hyvin paikoillaan. Kol-rajausvärin suositushinta on 23,60€.

Testissä IDUN Minerals

Alkaa muuten tehdä mieli omenoita, kun katselee näitä pakkauksia. Tykkään tosi paljon tällaisista kivoista pikku yksityiskohdista, jotka kietovat sarjan tuotteet toisiinsa. Tuotesarjan nimi IDUN tuleekin Pohjoismaisen mytologian jumalattarelta, joka jakeli koristaan kultaisia omenoita, jotka palauttivat vanhemmille jumalille heidän nuoruutensa, joten en yhtään ihmettele omenalogon valintaa. Löysinpä muuten vielä yhden omenan lisää, kun pyörittelin tätä postausta kirjoitellessani tuota meikkivoidesivellintä kädessäni. Kun katsoo sivellintä varren päädystä, niin läpinäkyvän varren läpi näkyy metalliosan sisään piilotettu omppu - jos teiltä löytyy joltain näitä siveltimiä, niin kurkatkaapa varren päätyyn, haluan tietää onko omenoita kätketty muihinkin siveltimiin!

*Tuotteet saatu testiin blogin kautta.

Onko IDUN Minerals teille tuttu? Oletteko kokeilleet jotain sarjan tuotteita? Itse tykästyin brändiin, vaikka kaikki kokeilemani tuotteet eivät hittejä olleetkaan. Ensivaikutelman perusteella voisin hyvin nähdä itseni kokeilemassa myös sarjan muitakin tuotteita, kuten vaikkapa poskipunia.

SEURAA BLOGIA:   BLOGLOVIN'   |   INSTAGRAM   |   FACEBOOK

Katso myös

8 kommenttia:

 1. On tuttu, itse tykkää varsinkin luomivärinelikoista ne ovat ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kyllä näyttää tosi kivoilta! Ja myös ne yksittäiset luomivärinapit, oon useamman kerran swatchaillut sitä kultaista :D

   Poista
 2. Kyllä on tuttu, tykkään mineraalipohjasta ja kabukista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mineraalipohjatkin vaikuttaa kyllä mielenkiintoisilta! :)

   Poista
 3. En ole käyttänyt Idun Mineralsin tuotteita, mutta katsellut niitä toki apteekkireissulla. Ulkoasu on tosi nätti, mutta en tunne vetoa ko. merkkiin, niinpä on jäänyt vain katselun asteelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä niin nättejä, että pelkkä katselukin on kivaa! :)

   Poista
 4. On tuttu, luomivärit on munkin suosikkeja. Brunkulla olisi muuten aivan varmasti kuin just sulle tehty luomiväripaletti, sopisi hyvin sun sävyihin ja siinä on kullan värinen luomivärinappi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli pakko googlettaa ja ai että toi näyttää ihan täydelliseltä! ♥_♥

   Poista

Kysy, kritisoi, keskustele - kaikki kommentointi on tervetullutta!

Tykkää Facebookissa

Instagram @highandlight

Seuraa Bloglovin'issa