Happohoitoa Paulan tapaan

tiistaina, kesäkuuta 28, 2016

Happohoitoa Paulan tapaan

Kosmetiikkabloggaajien Facebook-ryhmässä höpötellään usein tuotesuosikeista, ja parhaista kasvokuorinnoista keskustellessa esiin on noussut useamman kerran Paulan hapot. Kenen ihmeen Paulan?, mietin itsekseni, kun en ollut koskaan kuullutkaan kyseisestä merkistä. Paula paljastui lopulta amerikkalaiseksi ihonhoitobrändiksi Paula's Choiceksi, jonka happokuorinnat ovat hypetettyjä ympäri internettiä. En ymmärrä, miten olen onnistunut missaamaan nämä ihanuudet  ihan kokonaan.

Kovien kehujen saattelemana marssin oitis Paula's Choicen nettisivuille tilaamaan testiin erityisesti kuivalle iholle sopivan Resist Weekly Resurfacing Treatment with 10% AHA -kuorintanesteen. Tuotteen kuoriva vaikutus perustuu glykolihappoon, joka muiden happokuorintojen tavoin pilkkoo ihon uloimman kerroksen keratinosyyttien välisiä sidoksia, jolloin kuollut ihosolukko pääsee hilseilemään pois. Glykolihappo kuuluu alfahydroksihappoihin, joita lähes aina myös huvittavan virheellisesti AHA-hapoiksi kutsutaan, sillä AHA tulee sanoista Alpha Hydroxy Acid ja AHA-happo suomennettuna tarkoittaisikin siis alfahyroksihappo-happoa. Toinen kosmetiikassa usein käytettävä alfahydroksihappo on maitohappo, johon voi myös törmätä AHA-tuotteissa glykolihapon sijaan.

Edit. Ei siis periaatteessa ole väärin käyttää AHA-happonimitystä, koska se on niin yleisesti käytössä ja vakiintunut suomen kieleen, vaikka se mielestäni todella hölmö onkin.

Paulalla on valikoimissaan myös BHAhan eli beetahydroksihappoon perustuvia tuotteita, jotka sopivat paremmin epäpuhtaalle iholle. Ero AHAn ja BHAn välillä on hydroksi- eli alkoholiryhmän sijainti hiilivetyketjussa - AHAssa se on kiinnittynyt alfa-hiileen ja BHAssa (= Beta Hydroxy Acid) beeta-hiileen. Vielä merkittävämpi ero näiden kahden rakenteessa on kuitenkin se, että yleisimmin käytetyssä BHAssa eli salisyylihapossa on mukana myös pooliton bentseenirengas, jonka ansiosta se on rasvaliukoisempi kuin sisaruksensa AHAt. Tämän ominaisuuden vuoksi salisyylihappo pääsee luikertelemaan paremmin ihohuokosiin ja puhdistamaan epäpuhtauksia, sekä se myös sisältää samoja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia kuin aspiriini (asetyylisalisyylihappo), joten se sopii hyvin tulehdusherkälle akneiholle.

Happohoitoa Paulan tapaan

Olen käyttänyt Weekly Resurfacing Treatment -kuorintanestettä lähes viikoittain tuotteen ostamisesta lähtien ja yllätyn edelleen joka käyttökerran jälkeen, kuinka silkkisen sileän lopputuloksen tuote saa aikaan. Takakannen ohjeistuksessa kerrotaan käyttämään tuotetta ainakin kerran viikossa, mutta omalle iholleni 10 %:nen happoliuos on hieman liian tujua tavaraa käytettäväksi useammin kuin kerran viikossa. Alle viikon käyttövälillä ihoni alkaa kuoriutumaan vähän liiankin hyvin, ja nenääni muodostuu ylimääräistä hilseilevää ihoa (joka kyllä lähtee parin päivän sisällä, mutta koen silti paremmaksi välttää liiallista kuorimista). Kerran viikossa käytettynä kuorinta on aivan täydellinen tuote pitämään yleensä kuivuuttaan hilseilevän ihoni tasaisena ja sileänä. Kuorintaneste on myös yllättävän hellävarainen, eikä oma ihoni ole ärtynyt tästä ollenkaan.

Kuorintaa voi käyttää 10 minuutin pikahoitona tai jättää vaikuttamaan koko yöksi (kuten useimmiten itse teen) ja levitys tapahtuu joko sormin tai vanulapun avulla. Olen kokenut parhaaksi levitystavaksi kaataa tuotetta suoraan kasvoille ja hieroa sormin halutulle alueelle, koska hyvin juokseva ja nestemäinen tuote tuntuu imeytyvän vanulappuun liikaa ja käsille kaadettaessa neste pakenee sormien väliin.

Tuote on niin erinomaisen mahtava, että suhteellisen korkea hintakaan (n. 40€ / 60ml) ei kirpaise! Kerran viikossa käytettynä puteli myös kestää puoli ikuisuutta, joten tähän happokuorintaan investointi on kaikin puolin suositeltavaa. Jos olet pähkäillyt uuden kasvokuorinnan hankkimista, kannattaa ehdottomasti katsastaa Paulan tarjonta! Useista tuotteista voi tilata myös (maksullisia) näytekokoja, joiden avulla voi testata tuotteiden sopivuuden ennen tyyriimmän täysikokoisen pakkauksen tilaamista.

Onko Paulan hapot teille tuttuja? Tykkäättekö enemmän rakeellisista vai rakeettomista kuorinnoista?


PS. Blogin Instagramissa (@highandlight) on menossa perjantaihin asti kauneusboksi-arvonta! Jos et ole vielä kokeillut onneasi niin hophop osallistumaan, onnekas voittaja saa palkinnokseen Bearelin yllätysboksin, jonka arvo on yli 45€!

SEURAA BLOGIA:   BLOGLOVIN'   |   INSTAGRAM   |   FACEBOOK

Katso myös

8 kommenttia:

 1. Mä olin jäänyt siihen käsitykseen, että glykolihappo olisi eräs AHA-happo joten kiitos tästä :) Mulla taas ei ole kovin hyviä kokemuksia Paulan hapoista, mutta luulen käyttäneeni niitä ihoni kannalta vääränä ajankohtana. Muuten happotuotteet sopivat iholleni tosi hyvin! Ja aivan varmasti otan uusintakierroksen Paulankin happojen kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Glykolihappo siis on kyllä "AHA-happoa", mutta mun korvaan toi nimitys AHA-happo vaan kuulostaa tyhmältä kun siinä on se happo kahteen kertaan :D Toisaalta se on jo niin vakiintunut ilmaisu suomen kielessä että en sit tiiä olisko joku AH-happo parempi, kun englanniks puhutaan aina AHAsta ja ihmiset tunnistaa ton AHA-kirjainyhdistelmän :D

   Poista
 2. Paulan hapot on loistavia! Itse pidän oman pintakuivan ihoni pikkunäpyt poissa jokailtaisella miedolla 1/2% AHA/BHA:lla (vaihtelen tuotetta, kaikki on sopinut). Lisäksi kerran viikossa tuo sama tujumpi happo. Paulan SPF-kosteusvoiteet ovat myös mun HG-kamaa ja beautypediasta tulee lueskeltua kaikenlaisen kosmetiikan arvosteluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni tilasin samalla näytekoon jostain miedommastakin haposta, mutta en ole vielä kerennyt kokeilemaan. Pitääpä kaivaa sekin laatikosta! :D

   Poista
 3. Mun mielestä meillä koulussakin puhutaan AHA-hapoista :D Vai muistanko vain väärin? En olekaan tullut ajatelleeksi, että siinä tosiaan on tuo happo-sana kahteen kertaan, mutta varmasti jatkossa tulen käyttämään AHA-/BHA-happo nimityksiä :D

  Paula's Choice on kiinnostanut jo pitkään ja etenkin nimenomaan heidän BHA-kuorinta, mutta vielä en ole päätynyt tilailemaan :) Eikös tuotteet tule jenkeistä? Tuliko pahat ALV-maksut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo taidetaan sielläkin puhua AHA-hapoista, mut muistaakseni kuulin ekan kerran Marjolta tän happo-happojutun :D Ei se kai periaatteessa väärin oo käyttää sitä AHA-happosanaa kun se tosiaan on niin yleinen nimitys vaikka tyhmä onkin :D Englanniks vaan puhutaan aina AHAs tai alpha hydroxy acids, en ainakaan muista koskaan törmänneeni AHA acids -ilmaisuun.

   Tilasin tän tuolta Paulan eurooppasivuilta ja paketti tuli muistaakseni Alankomaista! Eli ei alveja :)

   Poista
 4. Paula's choice tuotteita en ole kokeillut. Tämä oli hyvä tuotevinkki, saatanpa tilata tuolta jossain vaiheessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! Tarjolla on myös muitakin ihonhoitotuotteita kuin nämä happokuorinnat :)

   Poista

Kysy, kritisoi, keskustele - kaikki kommentointi on tervetullutta!

Tykkää Facebookissa

Instagram @highandlight

Seuraa Bloglovin'issa