Kemikaalitonta kosmetiikkaa - Nyt Suomessa!

perjantaina, toukokuuta 20, 2016

Kemikaalintonta kosmetiikkaa - Nyt Suomessa!

Pahoittelen kännykkälaatua, mutta näpsäisin tämän kuvan pikaisesti käydessäni Jumbossa sijaitsevassa uudessa Yliopiston Apteekin Ego-myymälässä, jossa on tarjolla sulassa sovussa sekä normikosmea, apteekkikosmetiikkaa, luonnonkosmetiikkaa ja ravintolisiä. Kierrellessäni hyllyjä ja tutkiessani valikoimaa törmäsin vanhaan tuttuun. Muistatteko joulukuussa tekemäni postauksen Ruotsista löytyneestä kemikaalittomasta kosmetiikasta?

No nyt sitä saa myös Suomesta! Jes, nyt voin tehdä ilmoituksen Kilpailu- ja kuluttajavirastolle harhaanjohtavasta markkinoinnista! Nappasin mukaan tuon esitelappusen, joka näytti tismalleen samalta kuin ruotsalainen versiokin, mutta vain suomeksi käännettynä.

Kemikaalintonta kosmetiikkaa - Nyt Suomessa!

"Ei kemikaaleja" mainostetaan tässäkin. Hauskaa sinänsä, että tarvitsee vielä sen väittämän lisäksi erikseen mainita kaikki nuo muutkin kemikaalit, jos kerta tämä tuote ei sisällä mitään kemikaaleja. Paitsi että ainiin, sisältääpäs.

Huomatkaa myös heti otsikossa esiintyvä "Orgaaninen tehovoide". Oiskohan sittenkin ihan vaan luomua. Sanaa "organic" käytetään englannin kielessä kahteen tarkoitukseen, toisella tarkoitetaan kemiallisia hiiltä sisältäviä, eloperäisiä yhdisteitä ja toisella luonnonmukaista. Sanoisin, että 99% tapauksista kun "organic" mainitaan kosmetiikan yhteydessä, sillä viitataan luomuviljeltyihin ainesosiin, ei orgaanisiin. Tai joo, todennäköisesti tämänkin tuotteen ainesosat ovat orgaanisia, mutta siinä nyt ei ole mitään niin ihmeellistä että se tarvitsisi erikseen mainita. Mielenkiintoista sekin, että ruotsinkielisessä versiossa tuon lauseen tilalla on ihan eri teksti, jossa ei edes käytetä sanaa "organic".

Kemikaalintonta kosmetiikkaa - Nyt Suomessa!

Kääntöpuolella on ruotsinkielisessäkin versiossa esiintynyt maininta, jonka mukaan tuote ei sisällä synteettistä alumiinia. Sinänsä hyvä että ainakin mainitaan erikseen tuo sana synteettinen, vaikka tuote sisältääkin luonnon mineraalisuolaa, joka sekin on alumiiniyhdiste. Välillä kun törmää niihin tapauksiin, joissa väitetään ettei tuote sisältäisi ollenkaan alumiinia vaikka toinen aineen kahdesta ainesosasta olisi alumiiniyhdiste.

Jätän tähän vain tämän aiheeseen liittyvä sarjakuvan, joka on lainattu täältä:

Kemikaalintonta kosmetiikkaa - Nyt Suomessa!
Oletteko käyneet jo Egossa? :D

SEURAA BLOGIA:   BLOGLOVIN'   |   INSTAGRAM   |   FACEBOOK

Katso myös

6 kommenttia:

 1. Mua alkoi hymyilyttää jo kun luin tän postauksen otsikon, tiesin niin mitä on luvassa ja ai että miten hyvä ja osuva kirjoitus taas kerran! Mä en voi sietää tollasta selkeesti harhaanjohtavaa mainontaa, sillä kuitenkin niin monet ihmiset uskovat sokeasti kaiken lukemansa ja kuvittelevat vaikkapa nyt tässäkin tapauksessa ostavansa sitä kemikaalitonta kosmetiikkaa. Tosi hienoa, että otat näitä asioita esille sun blogissa :)

  Ja ihan mahtava toi sarjakuva! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää tosiaan menee jo sen verran valheellisen markkinoinnin puolelle et laitoin oikeesti sinne KKV:lle ilmotuksen :D Toi sarjakuva on kyl niin osuva et alan jakaan sitä joka paikassa missä kuulen sanan "kemikaaliton" :DD

   Poista
 2. Heh, nää on niin hienoja! Oon aina miettinyt mitä kemikaalittoman kosmetiikan myyjät oikeasti myyvät, ei mitään? :D Tää orgaaninen on kyllä mun ajaton suosikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyhjiööhän ne vissiin sit myy, paitsi et pakkauskin muodostuu kemikaaleista... :D Orgaaninen on kyllä kans niin yleinen moka et ei ees ärsytä enää, lähinnä vaan naurattaa :D

   Poista
  2. Joo siis orgaaninen voi ääärgh, miten ihmeessä voi markkinoinnin ammattilaiset kusta jonkun asian näin pahasti, tähän kun törmää ihan kosmetiikassa ja ruoassa. Huvittaa ja ärsyttää samaan aikaan.

   Poista
  3. Jep :D En kans vaan ymmärrä. Jonkun yksittäisen aivopierun vielä ymmärtäis mutta tää näyttää olevan niin yleistä että silmiin sattuu.

   Poista

Kysy, kritisoi, keskustele - kaikki kommentointi on tervetullutta!

Tykkää Facebookissa

Instagram @highandlight

Seuraa Bloglovin'issa