Glow Cosmetics - Kotimaista luksuskosmetiikkaa

perjantaina, toukokuuta 27, 2016

Glow Cosmetics

Otsikko on klikkibaitti, myönnetään - luvassa ei ole uuden kotimaisen kosmetiikkabrändin esittelyä, vaan halusin vain näyttää teille millaisia juttuja me muun muassa siellä koulussa oikein tehdään. Valinnaiseen kosmetiikkalaboratorio-opintojaksoon sisältyvässä osiossa pääsimme tutustumaan mainosten maailmaan ja tehtävänämme oli luoda valitsemamme reseptin pohjalta kuvitteellinen tuote sekä brändi sen ympärille. Tehtävään sisältyi myös pohdintaa siitä, mitä mainoksessa saa sanoa ja miten käytetyt mainoslauseet tulee perustella. Varsinainen tehtävänanto oli luoda mainos kehittelemällemme tuotteelle ja perustella raportissa mainoksen teossa tehdyt valinnat, kuten sanamuodot, värimaailma, asettelu jne.

Löysimme ryhmäni kanssa Cosmetics & Toiletriesin sivuilta valmiin reseptin ylelliselle kosteusvoiteelle, jonka pohjalta lähdimme kehittelemään kuvitteellista tuotetta. Reseptissä oli ennestään E-vitamiinia, mutta halusimme lisätä siihen vielä A-vitamiinia tehostamaan tuotteen vaikutusta, jotta voimme perustella tuotteen anti-age -vaikutuksen tehokkaiden antioksidanttien käytöllä. Lopputuloksena syntyi Glow Cosmetics -brändi ja Vitamin Rich -kosteusvoide.

Glow Cosmetics

Tällainen meidän mainoksesta sitten tuli (kuvan saa isommaksi klikkaamalla). Disclaimerina heti alkuun, että mainoskuvassa ei ole otettu ollenkaan huomioon tekijänoikeuksia, koska tämä oli ihan puhtaasti harjoitusta Photoshopin käyttöön ja mainosteksien luomiseen. Kuvassa käytetyt elementit on siis otettu vanhasta kunnon Googlen kuvahausta ja muokattu omiin tarpeisiimme sopiviksi.

Oli suorastaan piinaavaa yrittää tehdä mainos, joka ei riko lakia ja lupaa liikoja, mutta kuulostaa silti myyvältä. Tehtävään kuului myös tuotteen aktiiviaineiden toiminnan perustelu tieteellisesti, ja oli kyllä työn ja tuskan takana löytää oikeasti luotettavaa tietoa antioksidanttien toiminnasta iholla. Tehtävä opetti myös sanamuotojen tärkeyden: ensimmäisessä tekstikappaleessa kerromme ensin, että tuote sisältää A- ja E-vitamiinia, jotka ennaltaehkäisevät ikääntymisen merkkejä. Emme kuitenkaan väitä suoraan, että tämä tuote niin tekisi, vaan että antioksidantit tutkitusti toimivat ikääntymistä ennaltaehkäisevinä tekijöinä ja niitä nyt vaan sattuu olemaan tässä meidän tuotteessa. Tässäkin on hiuksenhieno raja siinä, mikä menee harhaanjohtamisen puolelle ja mikä ei, koska lausehan antaa selvästi ymmärtää, että itse tuote toimisi ryppyjä ehkäisevänä, mutta kun ei kerta suoraan sanota...

Toisessa tekstikappaleessa lisäsimme mainokseen myös kuvitteellisen ihoanalyysi-tutkimuksen. Tärkeimpänä pointtina tässä oli se, että jos tällaisia tutkimusväittämiä tehdään, tulisi niistä aina löytyä viite itse tutkimukseen tai ainakin tieto siitä, mistä löytyy lisätietoa. Voiteen kerrotaan myös saavan ihon tuntumaan pehmeältä ja kosteutetulta, mutta ei kuitenkaan väitetä sen suoraan kosteuttavan tai pehmentävän ihoa, sillä kyseessä on käyttäjän subjektiivinen kokemus. Kannattaa siis olla tarkkana kun lukee kosmetiikkamainoksia!
Glow Cosmetics
Suunnittelimme tuotteelle myös pakkauksen, tässä on pohjalla lainattu Lumenen retinoli-yövoiteen pumppupulloa, josta pyyhimme tekstit pois ja laitoimme omamme tilalle. Näinhän ei siis missään nimessä saa oikeasti tehdä kaupalliseen tarkoitukseen, kyseessä oli puhtaasti Photoshop-harjoitus, jonka tuotoksia ei käytetä missään. Kokonaisuudessaan tehtävä oli ehkä yksi lemppareistani tämän kevään aikana, kun pääsimme tekemään jotain ihan konkreettista myös markkinoinnin puolelta sekä tutustumaan paremmin kosmetiikan markkinoinnissa käytettyihin väittämiin.

Mitäs tykkäätte? Voisitteko kuvitella ostavanne tuotteen mainoksen perusteella? ;)

SEURAA BLOGIA:   BLOGLOVIN'   |   INSTAGRAM   |   FACEBOOK

Katso myös

4 kommenttia:

  1. Ihan hyvin voisin kuvitella ostavani :) Tosin, mun iho tykkää eritoten A-vitamiinista, joten kaikki sitä sisältävät tuotteet kiinnostavat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kans pitkään halunnut kokeilla A-vitamiinituotteita! Yks niitä harvoja ainesosia joiden tehoon oikeesti uskon ihonhoidossa :D

      Poista

Kysy, kritisoi, keskustele - kaikki kommentointi on tervetullutta!

Tykkää Facebookissa

Instagram @highandlight

Seuraa Bloglovin'issa