Kosmetiikkakokkailuja vol. 3

sunnuntaina, huhtikuuta 03, 2016

Kosmetiikkakokkailuja vol. 3

Pääsimme taas kerran koulussa labraan tekemään lisää kosmetiikkatuotteita, tällä kertaa kasvokuorintaa ja kasvovettä. Kevään aikana teemme Kosmetiikkalaboratorio-opintojaksolla yhteensä kuusi tuotetta, eli kaksi labrakertaa on vielä tulossa. Tällä opintojaksolla joudumme pääsemme tekemään myös raportit jokaisesta valmistamastamme tuotteesta, eli koko valmistuksen ajan pitää tehdä muistiinpanoja ja kirjoitella ylös mitä laitteita käytti ja poikkesiko jotenkin alkuperäisestä reseptistä jne.

Tämän kerran reseptit olivat siinä mielessä helppoja, että ei tarvinnut käyttää muita laitteita kuin vaakaa ainesosien mittaamiseen ja magneettisekoittajaa/lämpölevyä (samassa laitteessa on molemmat). Tuotteita ei periaatteessa tarvinnut edes lämmittää vaan pistellä vain oikeassa järjestyksessä sekaan ja sekoittaa kunnes ainesosa on liuennut, paitsi joidenkin ainesosien kanssa liukenemista nopeutettiin lämmittämällä tuotetta hieman.

Kosmetiikkakokkailuja vol. 3

Kasvokuorinnassa käytimme erikokoisia luonnosta peräisin olevia, biohajoavia kuorintakiviä, eli hasselpähkinästä, maissista ja aprikoosinkivistä jauhettuja hippusia. Tuote oli muuten väritöntä geeliä, mutta kuorintakivet värjäsivät tuotteen rusehtavaksi. Ei ehkä kaikista houkuttelevimman näköinen, mutta ainakin parempi kuin muovirakeet! Kokeilin kuorintaa jo pikaisesti, ja vaikka kuorintakiviä näyttäisi olevan aika paljon, olisi pitänyt ehkä laittaa enemmän isoimpia kuorintakiviä, koska tämä ei tuntunu kuorivan kovinkaan paljoa. Pienimmät kuorintahippuset eivät tehneet oikein mistään ja isommatkin tuntuivat seassa vain satunnaisina hippusina. Tämä myös vaahtoaa aivan pirusti ja itse en ainakaan hae kasvokuorinnalta pesevää vaikutusta, vaan nimenomaan sitä kuorivaa. Rakeellisen kuorinnan kanssa saa muutenkin varoa ettei kuorintahippusia mene silmiin, mutta tämän kanssa joutui varomaan myös liian vaahdon menemistä silmiin ja suuhun. Vaikka käytimme hajustetta, tensidinä toimiva Sodium Laureth Sulfate tuoksuu aika paljon vielä läpi shampoomaisena tuoksuna. 

Kosmetiikkakokkailuja vol. 3

Kasvovesi onnistui tosi hyvin muuten, mutta värjäyksen kanssa kävi pieni "kämmi". Värjäsimme tuotteen ensin ihanan vaaleanpunaiseksi, mutta hajusteen lisäyksen jälkeen väri haalistuikin kokonaan. Emme tosin tienneet tästä etukäteen, joten emme osanneet varautua lisäämällä väriä "liikaa", emmekä ehtineet/jaksaneet enää jälkikäteen värjäillä uudestaan. Hajusteen valkkaus onnistui tosi hyvin muuten vaikka väri haalistuikin, tuoksu on aivan ihana ja jää kasvoillekin tuotteen käytön jälkeen. Kasvoveden toimivuutta on aika hankalaa arvioida, koska kasvoveden pääasiallinen tarkoitus on palauttaa ihon pH takaisin happamaksi puhdistuksen jälkeen. Ainakin tuote oli mittauksemme perusteella happaman puolella (pH ~5.4) ja iholla tämä tuntui miellyttän raikastavalta eikä ollenkaan kuivattavalta.

Oikeastaan ihan hyväkin että näissä harjoitustöissä tapahtuu tällaisia yllättäviä käänteitä kuten tuo värin haalistuminen ja kasvokuorinnan liiallinen vaahtoaminen, koska näistähän sitä parhaiten oppii! Kosmetiikan tuotekehittely kun on jatkuvaa testaamista ja hiomista, eipä taida koskaan tulla "täydellistä" tuotetta ensimmäisellä kerralla. Meiltä opiskelijoilta kysytäänkin aina palautetta näistä tuotteista mitä teemme, jotta reseptiä voi hioa taas paremmaksi seuraavien opiskelijoiden käyttöön.

Ensi viikolla onkin luvassa suihkugeelin ja antiperspirantin valmistusta. Varsinkin jälkimmäisen tekemistä ja testaamista odotan innolla, kiinnostaa tietää miten hyvin se pitää hikoilun kurissa. Kurkkasin jo etukäteen antiperspirantin reseptiä ja vaikuttavana aineena näytti olevan vanha kunnon Aluminum Chlorohydrate ;)

SEURAA BLOGIA:   BLOGLOVIN'   |   INSTAGRAM   |   FACEBOOK

Katso myös

3 kommenttia:

 1. Moikka Henna! Jätin sinulle haasteen omaan blogiini :D

  http://www.lily.fi/blogit/beautymix

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja ihan huippuja nuo kosmetiikkatuotteet! Ihan super hauskaa olisi tehdä itse omaan käyttöön tuotteita :)

   Poista
  2. Netistä muuten löytyy vaikka mitä tee-se-itse -kosmetiikkareseptejä! Omassa keittiössäkin voi onnistua kokkailu, ainakin jos tekee tuotteita jotka ei vaadi muuta kuin sekoittelua ja lämmitystä :)

   Poista

Kysy, kritisoi, keskustele - kaikki kommentointi on tervetullutta!

Tykkää Facebookissa

Instagram @highandlight

Seuraa Bloglovin'issa