Vice 4

keskiviikkona, tammikuuta 06, 2016

Vice 4

Hemmottelin itseäni jouluna iki-ihanalla Urban Decayn Vice 4 -luomiväripaletilla. Ostin paletin jo hyvissä ajoin ennen joulua, sillä pelkäsin näiden loppuvan kesken. Tällä hetkellä ainakin Tampereen Sokoksella myydään ei-oota, ja Helsingistäkin nämä taitavat olla loppuunmyyty. Onneksi olin valppaana hyvissä ajoin, sillä tämän tuotteen missaaminen olisi harmittanut oikein urakalla!

Vice 4
Vice 4

Paletti oli pakattu pahviseen pakkaukseen, joka henkii selvästi Urban Decayn vahvaa tyyliä. Jännää muuten, että tuo pahvipaketin reuna on ainoa paikka, jossa mainitaan tämän tuotteen olevan neljäs Vice-sarjan paleteista. Itse paletissa lukee vain "Vice", numerosta ei ole mitään mainintaa, vaikka esimerkiksi Naked-paleteissa kerrotaan selkeästi, monesko palettiversio on kyseessä.

Vice 4
Vice 4

Pahvipakkauksen sisältä paljastui nätti säilytyspussukka, jossa toistuu pahvipakkauksen kuvio hopeisella, pinkkivihreän hohtoisella printillä. Toisella puolella on painettuna "UD" ja toisella puolella Urban Decayn slogan, "Beauty with an edge", mikä kuvastaa UD:ta mielestäni erinomaisesti. Pussukka näyttää olevan sen kokoinen, että sitä voisi käyttää hyvin vaikka tabletin säilyttämiseen, jos ei halua itse palettia siellä pitää. Tykkään kalliimmassa kosmetiikassa siitä, että myös pakkaukset on suunniteltu huolella ja yksityiskohtaisesti. Kauniit pakkaukset ovat lähellä sydäntäni ja myös yksi lisäsyy siihen, miksi hamstraan kosmetiikkaa.

Vice 4

Pussukan sisältä paljastui itse paletti, jonka kannessa toistuu ulkopakkauksessa ja pussukassa tavattu kuvio, mutta tällä kertaa upeissa sateenkaaren sävyissä. Väritys muistuttaa hieman öljyläikkää syvine purppuroineen ja smaragdinvihreineen. Ymmärtääkseni UD:lla tykätään paljon jalokivisävyistä, minkä huomaa myös paletin sisällöstä. Vice 4 on ehdottomasti ulkonäöltään kaunein paletti omassa pienessä kosmetiikkakokoelmassani, ja mielestäni myös upein tähän mennessä ilmestyneistä Vice-paleteista. Paletti sulkeutuu magneetilla, mikä on mielestäni paljon parempi ratkaisu kuin sellaiset kiinni napsautettavat paletit, koska rikkoutumisen vaara on pienempi.

Vice 4
Vice 4
Vice 4
Vice 4

Sisältä paljastuu toinen toistaan upeampia sävyjä! Näissä kuvissa vasemman pystyrivin kolme ylintä näyttävät melko samanlaisilta, mutta swatchkuvissa eron näiden värien välillä näkee selvemmin. Vasemman rivin kolme alinta ovat paletin ainoat täysin mattasävyt, oikean alareunan ruskea Delete näyttää myös mattaiselta mutta kuvailisin sitä enemmän satiiniseksi sen sisältämän hienojakoisen hohteen vuoksi.

Vice 4

Vaikka paletti onkin hyvin värikylläinen, vaikuttaa se hyvin helposti yhdisteltävältä. Värit on vielä aseteltu niin, että esimerkiksi saman vaakarivin sävyjä yhdistelemällä saa aikaan kauniin meikin. Alta löytyy swatchit riveittäin, mistä näkee myös vaakarivien sävyjen yhteensopivuuden. Ensivilkaisulta Vice 4 näyttää todella värikkäältä, mutta seassa on myös paljon neutraaleja sävyjä.

Vice 4

Bones, Grip, Deadbeat, Beat Down, Pandemonium

Vice 4

Framed, Fast-Ball, 1985, Underhand, Harlot

Vice 4

Discreet, Grasshopper, C-Note, Arctic, Robbery

Vice 4

Bitter, Flame, Low, Crowbar, Delete

Suurimmat yllättäjät tässä paletissa olivat vasemman pystyrivin kolme mattasävyä - en ole koskaan kokeillut näin pehmeästi levittyviä mattaluomivärejä! Osa sävyistä oli aika glitterisiä, tai niissä oli vähän isompia kimaltavia hippusia, mikä teki sävyistä vähän kuivahkoja ja huonommin levittyviä. Isopartikkeliset sävyt myös saattavat karista helpommin kuin esimerkiksi nuo mattasävyt.

Swatchailujen perusteella lemppareimmat sävyt taitavat olla upea kultaoranssinen Flame, turkoosi jalokivisävy Arctic, kauniin vihreä Grasshopper sekä vaaleanpunertava liila 1985. Nämä swatchikuvat eivät tee oikeutta paletin ihanuudelle, mutta toivottavasti niistä saa edes jonkinlaisen käsityksen paletin sävymaailmasta. Vice 4 on kyllä aivan mielettömän kaunis kokonaisuus pakkausta myöten! Käsittääkseni nämä Vice-paletit ovat Limited Edition -tuotteita, eli myynnissä vain rajoitetun ajan, joten jos paletti kiinnostaa ja siihen törmäätte jossain, niin kannattaa hyödyntää tilaisuus ja kotiuttaa tämä ihanuus.

Paletti maksoi noin 55€, jolla saa 20 toistaan upeampaa luomivärisävyä. Mielestäni ihan hyvä hinta, verrattuna vaikkapa Naked-paletteihin, joissa saa vain 12 nappia n. 50€ hintaan. Pigmenttisyydestä voin sanoa swatchien perusteella sen verran, että muutama tummempi sävy (esim. ylärivin Deadbeat ja Beat Down) olisi saanut olla hieman pigmenttisempi. Myös alarivin kimalteisemmat sävyt Low ja Crowbar olivat kauniimpia napissa kuin swatchattuna, ja ne levittyivät aika kuivasti karkean koostumuskensa vuoksi. Uskoisin kaikkien sävyjen kuitenkin olevan käyttökelpoisia hyvän pohjustajan kera. En malta odottaa, että pääsen kokeilemaan palettia tositoimissa!

Vice 4

Plussaa myös jättisuuresta, koko kannen kokoisesta peilistä. Laadukkaan paletin tunnistaa siitä, että kansi pysyy ylhäällä, jolloin peiliä voi käyttää, toisinkuin pahvisissa pakkauksissa... Miinuksena pakko mainita se, että peilin päällä olevan suojatarran alta paljastui tuollaiset kivat tuhrut. Vähän häviää sen suojatarran merkitys jos peili on jo valmiiksi tuhruinen. Onneksi jäljet sai pois helposti pyyhkimällä.

Mitäs tykkäätte tästä ihanuudesta? Omistatteko te jonkun Vice-paleteista?

Vielä on muuten reilusti aikaa osallistua arvontaan! Osallistujia on vasta viitisentoista ja palkintoja kaksi, joten mahdollisuudet voittaa on aika hyvät! ;)

SEURAA BLOGIA:   BLOGLOVIN'   |   INSTAGRAM   |   FACEBOOK

Katso myös

6 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä ihan tolkuttoman upea paletti! Itse en pahemmin värikkäitä luomivärejä käytä, mutta nämä Urban Decayn Vicet ja muut väripaletit ovat hiukean hienoja ihan pakkauksia myöten. 1985 on hauska sävy ja Arctic tosi ihana. Vähän kyllä hupaisa tuo sotku suojatarran alla :D Onneksi tuhrut lähtivät helposti pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määkin jostain kumman syystä tartun aina niihin neutraaleihin, vaikka haluaisin käyttää värejä :D Ehkä tän paletin myötä uskaltaudun vihdoin kokeileen enemmän niitä värikkäämpiäkin meikkejä, nää sävyt ainakin vaikuttaa just sellasilta et näitä on tosi helppo yhdistellä niihin neutraaleihinkin sävyihin!

   Poista
 2. Oho! En tiennyt että Urban Decaylta on tullut tälläinen rohkeampikin luomiväripaletti!
  Olisi kiva nähdä miltä toi arctic näyttää luomilla! Voi olla et tätä pitää lähtee kärkkymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulun aikoihin myynnissä oli myös värikkäämpi Urban Spectrum -paletti, jossa oli myös tosi kauniita jalokivisävyjä! Koitan saada pian ulos meikkikuvia joissa Arctic on käytössä, kokeilin jo pikaisesti ja on kyllä ihan mielettömän upea sävy myös luomilla ;)

   Poista
 3. Ei mun Vicen kohokuviointi ole mistään kuvakulmasta katsottuna saman värinen kuin sulla. *nyyh* Miksi mä saan aina maanantaikappaleita..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No johan on :o Aattelin et se johtu vaan kuvakulmasta, varmaan sulla on sit maanantaikappale :( Voiskohan olla et valmistuksessa vedetään eka kultanen maali ja sit sellanen öljyläikkäefekti siihen päälle ja sulta ois jääny se vika vaihe pois? :D

   Poista

Kysy, kritisoi, keskustele - kaikki kommentointi on tervetullutta!

Tykkää Facebookissa

Instagram @highandlight

Seuraa Bloglovin'issa