Ensikosketus mineraalimeikkeihin

sunnuntaina, tammikuuta 31, 2016

Ensikosketus mineraalimeikkeihin

Tänään päästään tutustumaan Everyday Minerals Base -mineraalimeikkipohjaan, jonka hamstrasin mukaani taannoisilta I love me -messuilta. Olin etukäteen kuullut pientä hypetystä kyseisen brändin meikkipohjista, ja koska en ollut koskaan ennen mineraalimeikkejä kokeillut, olihan tämä pakko napata mukaan testiin.

Jälleen kerran pakko mainita, että yleensä en ole "luonnollisten" tuotteiden suurin fani. Vika ei ole itse tuotteissa, vaan niiden usein harhaanjohtavassa markkinoinnissa. Everyday Mineralsin tuotteita kuitenkin mainostetaan 100% vegaanisina, ympäristöystävällisinä ja eläinkokeettomina, sekä lisäksi eettisinä, sillä brändi vastustaa mm. lapsityövoimaa. Kerrankin asiallisia mainospuheita! Ei siis mitään ratsastusta luonnollisten ainesosien ylivertaisuudella synteettisiin verrattuna tai mainintaa petrokemian kosmetiikan "vaarallisista kemikaaleista". Ei synteettisten kilpailijoiden lyttäystä rivien välistä tai "kehosi on yhtä luonnon kanssa ja tunnistaa luonnolliset ainesosat" -bullshittiä, vaan arvoista kertovia faktoja sekä mielikuvia puhtaudesta ja laadusta. Pakko näyttää peukkua, näin se homma tehdään.

Ensikosketus mineraalimeikkeihin

En tosiaan ole ennen tätä koskaan käyttänyt mineraalimeikkejä. Myönnän, jouduin googlettamaan että miten ne mineraalimeikit edes eroavat muusta kosmetiikasta, kun esimerkiksi silikaattimineraaleihin kuuluvaa micaa käytetään monissa tavallisissakin meikkituotteissa. Joidenkin tulkintojen mukaan mineraalimeikkien tulisi sisältää 100%:sesti vain pelkkiä mineraaleja, mutta monet mineraalimeikkeinä itseään markkinoivat brändit käyttävät tuotteissaan myös muita ainesosia. Pääsääntönä voitaisiin siis pitääkin sitä, että mineraalikosmetiikka sisältää suurimmaksi osaksi mineraaleja ja muut ainesosat on jätetty mahdollisimman minimiin.

Mineraalit siis ovat siis luonnossa esiintyviä alkuaineita tai epäorgaanisia (eivät sisällä hiili-hiili-sidoksia) yhdisteitä, jotka esiintyvät luonnossa kiinteässä muodossa ja joilla on yleensä säännöllinen kiderakenne. Esimerkiksi kivet muodostuvat mineraaleista. Mineraalimeikeissä mineraaleina käytetään tavallisesti micaa ja erilaisia oksideja (rauta, titaani, sinkki) jauhettuina. 

Ensikosketus mineraalimeikkeihin

Oma Base-purkkini on keskipeittävää semi matte -versiota, sävyssä ivory 1N. Sävyn valinnassa turvauduin myyjän apuun, mikä osoittautui todella järkeväksi vedoksi, sillä sävyvalikoimaa riitti. Kerrankin tarpeeksi vaaleita meikkipohjia! Kaikista sävyistä löytyy neutraali, punertava ja kellertävä vaihtoehto, omani otin varmuuden vuoksi neutraalissa sävyssä, vaikka ihoni taittaakin enemmän kellertävään. Sävy osui kyllä ihan nappiin, kiitoksia vaan myyjälle. Meikkipohjista on olemassa myös peittävämpää matte-versiota sekä kuivemmalle iholle sopivaa jojoba-versiota. Yleensä nappaan aina sen kuivan ihon version kaikesta, mutta tällä kertaa pelkäsin sen olevan liian läpikuultava, joten päädyin tähän semi matteen.

Takakannessa muuten näkyy tuotteen INCI (kuvan saa klikkaamalla isommaksi), joka on hyvin yksinkertainen, vain micaa +/- titaani- ja rautaoksideja sävystä riippuen. Tämä kyseinen tuote on siis todellakin 100%:sesti mineraaleista koostuva, mutta jojoba-versio taas ei sen sisältämien jojobaöljystä johdettujen estereiden vuoksi.

Ensikosketus mineraalimeikkeihin

Mitä sitten tykkäsin itse tuotteesta? Olen levittänyt meikkipohjan kasvoilleni kuvissa näkyvällä Zoevan 104/Buffer-siveltimellä, siveltimen nimenkin mukaisesti "buffaten" tuotetta ihoon. En ole varma teenkö kuitenkin jotain väärin tai käytänkö tuotetta liian vähän, koska en millään saa tästä tarpeeksi peittävää. Itselläni ei edes ole mitenkään hirveästi piilotettavaa, mitä nyt yleensä punoitusta suupielissä/nenänvierustalla ja tummat silmänaluset. En odotakaan meikkipohjan peittävän täydellisesti, mutta tuntuu, että tämä ei peitä mitään.

Toisaalta meikkipohjan päälle laitettuna peitevoide "tarttuu" paremmin ihoon ja pysyy paremmin kuin yleensä (pitää kyllä varoa ettei laita liikaa, muuten lopputuloksesta tulee pakkelikasa), joten tällä + peitevoiteella saa tosi kivan näköisen meikkipohjan, tosin sitä peiteainetta joutuu laittamaan myös paikkoihin joihin tavallisen meikkivoiteen kanssa ei tarvitsisi. Jos tykkää sellaisesta todella luonnollisesta lopputuloksesta (tai kasvoissa ei ole mitään peitettävää), niin mineraalimeikit ovat varmasti ihan ykkösjuttu. Vaikka käytän muutenkin melko kevyitä meikkipohjia, haluan kuitenkin huomata eron meikatun ja ei-meikatun välillä. Veikkaan kuitenkin vian olevan omassa käytössäni, kokemusta mineraalimeikeistä kun ei pahemmin ole. En siis halua täysin lytätä tätä tuotetta, testailu jatkukoon.

Ensikosketus mineraalimeikkeihin

Käytättekö te mineraalimeikkejä? Vinkkejä mineraalimeikkipohjan käyttöön? :D

SEURAA BLOGIA:   BLOGLOVIN'   |   INSTAGRAM   |   FACEBOOK

Katso myös

16 kommenttia:

 1. Itse huomasin että Zoevan bufferilla saa tosi luonnollisen jäljen mineraalupohjan kanssa , joten vaikuttaisiko sivellin asiaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin mahdollista :D Minkähänlainen sivellis olis paras tän kanssa?

   Poista
 2. Mä suosittelen tiivistä, tasapäistä sivellintä mineraalipohjan levitykseen :) Esim. EDM:n oma, Flat Top on hyvä! Teoriassa olen myös joskus levittänyt Kicksin BB-siveltimellä jotain mineraalipohjia, jos olen halunnut peittävämpää jälkeä. Ja taisin joskus kokeilla muuten jonkun nestemäisen tuotteen levitystä tuolla EDM:n Flat Top-siveltimellä, se toimi siinäkin hyvin :) Muistaakseni toi sivellin oli Oot meikannut-Annankin suosikkeja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Buffer toisaalta on aika tiivis ja tasapäinen, et sen varmaan pitäis toimia ihan yhtä lailla :D Oon kyl miettiny että pitäis kokeilla myös noita EDM:n siveltimiä kun niitäkin on kovasti kehuttu!

   Poista
 3. Vuoden verran oon käyttänyt mineraalimeikkejä; Baremineralsia ja Lily loloa. Työstän ne kasvoilleni EcoToolsin kabukisiveltimellä. Välissä käytin myös Kicksin kabukia, mutta en pitänyt lopputuloksesta :/
  Minulla meni varmaan parikin viikkoa ennenkuin opin mineraalimeikin helpon käytön. Ensi ajatus oli, että miten joku voi samalla kun pyörittelee meikkiä naamaan niin esim.keittää kahvia ja tehdä muita askareita ja sanovat vielä että tää on nopee pohja :O Mutta kyllä se minullekin lopulta avautui :)
  Mitä kauemmin jaksaa kabukia kasvoilla pyörittää sen peittävämpää jälkeä tulee.
  -Tingeling-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Ehkä tää tästä, pitää vaan harjotella enemmän :D

   Poista
 4. Mä en pysty buffaamaan, koska iho ei pidä yhtään siitä hankailusta (vaikka kabuki olisi kuinka pehmeä) ja kaikki kuivat kohdat korostuu. Ainoastaan kesällä kun iho on priimakunnossa mineraalit toimii. Kokeilin sitten kerran laittaa BeautyBlenderillä, koska se ei ole niin mekaanista "hankaamista" ja kappas se toimii. Mitään tosi peittävää jälkeä ei saa, tai ainakaan itse en ole varmaan jaksanut kerrostaa tarpeeksi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullu mieleenkään et tän kanssa vois käyttää BeautyBlenderiä, pitää kokeilla! :D

   Poista
 5. Minä olen käyttänyt mineraalimeikkejä jo useamman vuoden ja riippuu ihan siitä mistä itse tykkää ja millaista jälkeä haluaa, että millainen sivellin ja levitystapa itselle sopii. Olen tehnyt muutaman postauksenkin aiheesta. Tasapäisillä siveltimillä saa peittävämpää jälkeä aikaan, itselläni toimii parhaiten useiden ohuiden kerrosten levittäminen. Mineraalimeikkipuutereissakin on eroja, toiset ovat peittävämpiä kuin toiset ja joillakin on mahdollista saada aikaan jopa maskimainen lopputulos. Vaativat ehkä hieman pidempää käyttöä ja harjoittelua jotta se juuri itselle sopivin sivellin ja levitystyyli löytyy. Mineraalimeikkipuuterin voi levittää myös sienellä tai esim. meikkimunalla, sekä kuivalla että kostealla, tosin sillä tavalla puuteria kuluu enemmän kuin siveltimen kanssa levitettäessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää varmaan testailla eri siveltimillä, josko jollain muulla kuin tuolla Bufferilla onnistuisi! :) Yhdessä EcoToolsin siveltimessäni muistaakseni lukee kyljessä "Mineral Powder", sillä vois ainakin kokeilla ku se taitaa olla juuri tähän hommaan tarkoitettu :D

   Poista
  2. Siveltimen ei siis todellakaan tarvitse olla mitenkään erityisesti mineraalimeikeille tarkoitettu. Tästäkin mm. olen kirjoitellut blogissani. Ihan mikä tahansa sivellin joka itsellä toimii on hyvä. Eikä sivellintä ole mikään pakko pyöritellä, siinäkin voi tehdä ihan niin kuin itsestä hyvältä tuntuu. Mineraalimaailma on melkoisen ihmeellinen ja ihan heti ei todellakaan kannata lyödä hanskoja tiskiin vaikka alkuunsa aika useinkin varmasti voi hieman turhauttaa. Tsemppiä testailuun! ;-)

   Poista
  3. Joo, pitää lähtee kokeileen, eiköhän noista jollain onnistu! Kiitos tsempeistä :D

   Poista
 6. Itse tilasin jenkeistä elegant mineralsin meikkipuuterin ja oon kovasti tykännyt, sillä saa kivasti myös peittävyyttä! Puhuttiin Lontoon koulussa juuri mineraaleista ja väripigmenteistä ja musta tuntuu että ymmärsin jotain luennolla väärin: siellä sanoivat että luonnosta peräisin olevia pigmenttejä ei saisi/voisi käyttää kosmetiikassa, paitsi esimerkiksi carminin punaista ja muutamaa muuta ainesosaa? Heidän puheistaan sai kuvan, että mineraalimeikkien ainesosat olisi valmistettava labrassa että sen saa laittaa kosmetiikan ainesosaksi, eikä niin että niitä haettaisiin jostain luonnosta? Osaatko ottaa kantaa tähän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys! Pikasella googletuksella löysin ainakin tällasen:
   http://www.makingcosmetics.com/Colors-Color-Blends_c_31.html

   Tuolla sanotaan että nykyään melkein kaikki orgaaniset väriaineet on synteettisiä ja että epäorgaanisilla väriaineilla ei ole samanlaisia terveysriskejä kuin orgaanisilla. Oltaiskohan sillä voitu tarkoittaa juuri noita orgaanisia pigmenttejä? Ilmeisesti luonnolliset orgaaniset pigmentit on sen verran epäpuhtaita / epästabiileja ettei niitä voitais sellasenaan käyttää?

   (Sertifioitu) luonnonkosmetiikkahan esimerkiksi ei saa käyttää synteettisiä väriaineita ollenkaan, ja niissä käytetään aika paljon juuri noita mineraalipigmenttejä, joten en usko että niitä valmistettais synteettisesti.

   En oo kyl nyt yhtään varma tästä, pitäis selvitellä lisää :D

   Poista
 7. Kiitos, voin itsekin yrittää vielä kysäistä parin viikon päästä kun näen luennoitsijan uudestaan ja koittaa selventää mitä hän oikein tarkoitti! Vaikea aihe!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees! Voin kans koittaa huikata Marjolle/Ritvalle jos törmään niihin koulussa, niilläkin saattais olla enemmän tietoa aiheesta :D

   Poista

Kysy, kritisoi, keskustele - kaikki kommentointi on tervetullutta!

Tykkää Facebookissa

Instagram @highandlight

Seuraa Bloglovin'issa