Ekan kosmetiikkalabran aikaansaannokset

keskiviikkona, lokakuuta 21, 2015

Ekan kosmetiikkalabran aikaansaannokset

Estenomiopintoihin sisältyy kaikkea kivaa, kuten esimerkiksi omien kosmetiikkatuotteiden valmistus koulun labrassa. Vaikka estenomi ei voikaan tuotekehittelijänä tai kosmetiikkakemistinä työskennellä (koska siihen vaaditaan kemistin tutkinto), tulee kosmetiikan asiantuntijana silti tuntea ja tietää tyypilliset kosmetiikan valmistusprosessit, jotta voi ymmärtää miten kosmetiikka toimii. Tämän vuoksi meillä onkin Laureassa ainutlaatuinen kosmetiikkalaboratorio, jossa sitten tiettyjen opintojaksojen aikana pääsemme tekemään omia tuotteitamme. Nyt meneillään olevalla Emulsioteorian opintojaksolla teemme erilaisia emulsioita, myöhemmin opinnoissa pääsemme myös loihtimaan esimerkiksi värikosmetiikkaa. Ja kyllä, meillä oli työskentelyn ajan suojalasit päässä ja hanskat kädessä, tämän kuvan ottohetkellä oltiin jo valmiita ja otin ne pois kuvaa varten.

Ekan kosmetiikkalabran aikaansaannokset

Tässä vähän kuvaa siitä, miltä labra näyttää. Tänään tuli labran eri vempeleet tutuiksi, varsinkin vaaka... Yläasteen köksäntunteja muistellessa vähän pelkäsin vähintään edes rikkovani jonkun laitteen, mutta säästyttiin vahingoilta ja tuotteistakin tuli aika kelpoja!

Ekan kosmetiikkalabran aikaansaannokset
Ekan kosmetiikkalabran aikaansaannokset

Tadaa! Tällaiset niistä sitten tuli. Saimme itse päättää käyttämämme hajusteet, ja shampoossa käytimme parini kanssa mustaherukan tuoksuista hajustetta. Body lotionissa käytimme kirpeän karkkikolan tuoksua, mutta tuotteeseen käytetty karvasmanteliöljy haisee vieläkin vähän läpi. Ei siis tuoksultaan ihan ideaali, mutta ainakin koostumukseltaan tuli tosi kivan näköistä! Hailakan vaaleanpunainen väri tuli ripauksesta mustikkajauhetta. Ihotuntumaltaan voide on todella miellyttävä, muistuttaa ehkä jopa enemmän kasvo- kuin vartalovoidetta. Shampoota en päässyt vielä testaamaan, koska tuotteen pitäisi antaa asettua hieman ennen kokeilua.

Seuraavalla kerralla onkin sitten vuorossa hoitoaine ja kasvojen puhdistusvaahto. Miltäs body lotion näyttää, uskaltaisitteko kokeilla? ;)

Katso myös

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa mielenkiintoiselta päästä itse kokkailemaan kosmetiikkaa, ja uskaltaisin kokeilla voidetta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi kivaa! Ehdottomasti opiskelun parhaita puolia :D

   Poista
 2. Voide näyttää ihan mansikkajugurtilta ja kyllä, todellakin uskaltaisin kokeilla! Slurps ;p

  VastaaPoista
 3. Moikka! Itse harkitsen myös kouluttautumista estenomiksi, mutta on vähän vielä epäselvää että mitä siellä koulussa oikeasti tehdään ja millaiseen työhön siitä sitten valmistuu? ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Laurean sivuilta löytyy aika hyvin infoa koulutuksesta, mutta lyhyesti kerrottuna koulutuksessa opiskellaan kauneusalan liiketoimintaa (markkinointia, lainsäädäntöä jne.) sekä kosmetiikan kemiaa (raaka-aineet, INCI-nimet jne.). Mahdollisia ammatteja ovat esimerkiksi kauneustoimittaja, kauneudenhoitoalan ammatinopettaja, kosmetiikan verkkokaupoissa ja maahantuonneissa työskentely ja erilaiset esimiestehtävät :) Estenomin tutkinto mahdollistaa aika moneen työhön ja vaihtoehtoja kyllä löytyy! :)

   Poista

Kysy, kritisoi, keskustele - kaikki kommentointi on tervetullutta!

Tykkää Facebookissa

Instagram @highandlight

Seuraa Bloglovin'issa