Kynsilakat kuivaksi

keskiviikkona, syyskuuta 02, 2015

Kynsilakat kuivaksi

Kynsilakan pikakuivattajat ovat oiva apu kiireiselle tai kärsimättömälle lakkaajalle. Koska lakkailen kynsiäni aika ahkerasti ja olen myös melko malttamaton odottelemaan kynsilakan kuivumista, löytyy minulta aina pikakuivattajaa lakkalaatikosta. Yleensä useampaakin. Pikakuivattaja on hyvä keino vähentää kuivumisaikaa, jos on taipumuksena (niinkuin minulla) tökätä kynnet johonkin kun kynsilakka vielä kuivuu, jolloin juuri lakattujen kynsien kauniin tasainen pinta menee pilalle.

Pikakuivattajia on periaatteessa kahdenlaisia, joko pikakuivattavia päällyslakkoja tai sitten pikakuivatusnesteitä. Pikakuivattajien toimintaidea on aika simppeli - ne saavat kynsilakassa olevat liuottimet haihtumaan nopeammin, jolloin kynsilakka kovettuu. Jos minulla on todella kiire tai en vain jaksa odotella lakan kuivumista, saatan käyttää sekä pikakuivattavaa päällyslakkaa ja sen päällä vielä pikakuivatusnestettä. En tiedä onko tästä jotain todellista hyötyä, mutta ainakin kuvittelen yhdistelmän toimivan tuplateholla. Toisaalta tuplakuivattajan käyttöön menee sen verran aikaakin, että kynnet kerkiävät kuivua samalla kun säädän pikakuivattajien kanssa.

Kynsilakat kuivaksi

Seche Viten Dry Fast Top Coat taitaa olla aika tuttua tavaraa ainakin kynsiharrastajille. Seche taisi olla ensimmäinen pikakuivattava päällyslakkani ja siihen palaan jostain syystä aina uudestaan. Seche kuivattaa lakat nopeasti ja antaa lisäksi todella kiiltävän lopputuloksen, mutta lakassa on myös pari huonoa puolta. Pullosta saa käytettyä yleensä vain n. 2/3, sillä käytettäessä pullossa oleva lakka alkaa liisteröityä ja muuttuu lopulta käyttökelvottoman paksuksi. Tämäkin lakanloppu odottelee lähinnä roskiinmenoa, koska loppua lakkaa ei meinaa saada edes ulos pullosta. Seche myös joskus "kutistaa" lakkausta, eli tavallaan vetää kasaan lakkauksen reunoja, jolloin niistä tulee epätasaisen näköiset. Seche Viteä myydään ainakin Kicksissä ja hinta huiteli muistaakseni jossain 10-15 euron välissä.

Kynsilakat kuivaksi

LCN Speed Dry on myös pikakuivattava päällyslakka, jonka ostin Tallinnan Kaubamajasta, koska Secheä ei ollut saatavilla. En ollut ensin ihan varma onko tämä päällyslakkaa vai nestettä, mutta päällyslakaksi se kuitenkin paljastui ja olen tykännyt. LCN ei ole ainakaan vielä tehnyt samaa "kutistus"-efektiä kuin Seche ja se on myös ainakin vielä juoksevaa, saa nähdä miten tämä lakka käyttäytyy sitten loppupuolella. Jos LCN ei paksuunnu, taitaa tästä tulla Sechelle korvaaja. En tosin tiedä saako tätä Suomesta, mutta onneksi pullollinen on melko riittävä ja Virossa tulee yleensä käytyä ainakin kerran vuodessa, jolloin voi ostaa muutaman pullon varastoon. Hintaa en tarkalleen muista, mutta kuitenkin halvempi kuin Seche (ainakin Virossa).

Kynsilakat kuivaksi

Yves Rocherin Quick-Dry Fluid on pikakuivattavaa nestettä, jota tiputetaan kynnelle korkissa olevan siveltimen avulla. Tuotetta ei siis sivellä kynnelle, koska harjan tökkääminen märkään kynsilakkaan voi pilata tasaisen pinnan. Ikuinen lempparini, tätä pikakuivattajaa olen käyttänyt niin kauan kuin olen kynsiäkin lakannut ja tulen käyttämään myös tulevaisuudessa. Kätevä pika-apu silloin, kun on kiire. Paksua lakkakerrosta tämä ei kuivata kovin nopeasti, mutta ohuemman lakkauksen saa lähes välittömästi kosketuskuivaksi. Tuotteella on hintaa 5,90€.

Kynsilakat kuivaksi

China Glazen Fast Freeze Quick Dry on myös pikakuivattavaa nestettä, mutta suihkemuodossa. Suihke on muuten kätevä, mutta vaatii jonkinlaisen alustan, sillä yleensä tuotetta onnistuu suihkimaan myös kynsien ohi. Tuotteessa on mentholia, joka antaa suihkeelle mentholisen hajun. En tiedä onko mentholilla toimivuuden kannalta joku merkitys, mutta ainakin minun kohdallani se vähän pilasi tämän tuotteen. En halua kynteni haisevan kurkkupastillille. CG on jäänyt aika vähälle käytölle juuri tuon hajun takia, mutta muuten tuote toimi hyvin. Olen säilyttänyt tätä hätätapauksia varten, jos kaikki muut pikakuivattajat ovat loppu. Tilasin tämän joskus Beautybaysta, mutta sitä ei näyttänyt enää olevan siellä valikoimissa, Suomesta China Glazea saa ainakin Cesarsshopista.

Vaikka pikakuivattajat vaikuttavat lakan kuivumisnopeuteen, ei niilläkään ihmeitä saa aikaan. Paksu lakkakerros kuivuu aina kauemmin kuin ohuempi. Vaikka lakka olisikin pintakuiva, voi se silti suttaantua kynsien osuessa johonkin, jos lakka ei ole kokonaan kuivanut myös sisältä. Varaan yleensä lakkojen kuivumiseen puolisen tuntia, vaikka käyttäisinkin pikakuivattajaa, sillä pikakuivattaja yleensä tekee kynsistä vain kosketuskuivat, eli lakan päällimmäinen kerros on kuiva, mutta alemmat kerrokset ovat vielä kosteita. Kuivattajat kuitenkin minimoivat tehokkaasti vahinkoja, eikä lakka suttaannu niin helposti kuin ilman pikakuivattajaa.

Käytättekö te pikakuivattajaa?

Katso myös

2 kommenttia:

 1. Mun ikuinen lemppari on Mavalan Minute Quick Finish, kuivattaa todella nopeasti ja tekee ihanan kiiltävän pinnan. Ei ole vielä koskaan myöskään kutistanut yhtään lakkausta.

  Mullakin on toi China Glace mutta on jäänyt tosi vähälle käytölle, minusta se kuivatti tosi huonosti ja jätti kynnet jotenkin öljyisen tuntuisiksi. Tarttis vissiin taas joskus kokeilla, ehkä vika on ollut vaan käyttäjässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mavalan pikakuivattajaa en ookkaan tainnu vielä kokeilla, vaikka aika paljon oon näitä käynyt läpi!

   Joo noi kuivatusnesteet jättää yleensä sellasen vähän öljysen pinnan, joskus kokeilin käyttää lakkakerrosten välissö mutta viduiksihan se meni kun seuraava kerros ei oikeen levittynytkään öljyiselle pinnalle :D Mutta yleensä se öljyinen tunne katoaa aika nopsaa kun vähän kuivattelee, tai jos paljon haittaa niin voi käydä varovasti pesemässä kädet.

   Poista

Kysy, kritisoi, keskustele - kaikki kommentointi on tervetullutta!

Tykkää Facebookissa

Instagram @highandlight

Seuraa Bloglovin'issa