Hiuslenkit vertailussa: Blax vs. Invisibobble

keskiviikkona, heinäkuuta 08, 2015

Hiuslenkit vertailussa: Blax vs. Invisibobble

Nyt otetaan mittaa pompuloista! Invisibobblen ponnarit taitaakin olla jo suurimmalle osalle tuttuja ja Blaxin kumilenksuponnarit ovat tainneet jäädä hieman niiden varjoon. Käytin pitkään pelkkiä Blaxeja, kunnes sain Invisibobblen kokeiluun Tampereen Muotikirppiksen goodie bagin mukana. Nyt molempia kokeilleena päätin tehdä vertailupostauksen näistä kahdesta. Molemmissa on paljon hyvää, mutta kumpikaan ei ole ainakaan minun tukalleni täydellinen vaihtoehto. Siksi käytänkin näitä molempia vaihdellen tarpeen mukaan. Tykkään käyttää läpinäkyviä ponnareita, mutta molemmilla brändeillä on myös muitakin värivaihtoehtoja saatavilla.

Hiuslenkit vertailussa: Blax vs. Invisibobble
Hiuslenkit vertailussa: Blax vs. Invisibobble

Blax on kuminauhamainen hiuslenkki, joka liukuu pois helposti ja vaivattomasti. Joku on varmaan joskus kokeillut laittaa tavallisella kuminauhalla hiuksiaan kiinni ja kumilenkki onkin jäänyt hiuksiin kiinni, jolloin poisrevittäessä hiuksia on saattanut katkeilla ja lähteä irti... Blaxin kanssa sitä ongelmaa ei ole. Tavalliseen hiuslenkkiin verrattuna Blax on kestävämpi ja pitää tukan paremmin ja tiukemmin kiinni.

Tavallisissa pompuloissa on yleensä joko metalliosa, joka saattaa raapia hiuksia, tai sitten ne katkeavat saumakohdasta helposti. Blax ei vahingoita hiuksia ja se kestää lukuisia käyttökertoja, mutta olen myös onnistunut muutaman hajottamaan kun olen koittanut venyttää lenkkiä liikaa. Tavalliseen pompulaan verrattuna nämä kuitenkin kestävät todella pitkään. Tykkään Blaxeissa siitä, että ne ovat melko huomaamattomat, mutta varsinkin näiden läpinäkyvien versioiden kanssa pitää olla aika tarkkana, ettei niitä hukkaa jos ne jättää johonkin lojumaan. Jouduin ostamaan uuden paketin kun hukkasin näitä niin monta :D Blaxit ovat todella jäykkiä, joten ne pitävät hiukset napakasti kiinni. Käytön myötä ne venyvät hieman, mutta se ei vaikuta pitoon ollenkaan.

Hiuslenkit vertailussa: Blax vs. Invisibobble

Invisibobble taas on kulttimainettakin nauttiva "puhelinlankaponnari", jonka luvataan tekevän vaikka mitä. Hellävarainen hiuksille, estää painaumia, vähentää päänsärkyä, vedenkestävä... Päänsärkyä en ole koskaan ponnarin pitämisestä saanut ja Blax on myös hellävarainen hiuksille ja vedenkestävä. Mikä sitten tekee Invisibobblesta niin erityisen?

Olin pitkään melko skeptinen Invisibobblea kohtaan, enkä siksi tullut edes kokeilleeksi koko tuotetta. Kun sain ilmaisen näytekappaleen, yllätyin siitä, että Invisibobble ei tosiaankaan jätä painaumia hiuksiin. Yleensä jos laitan hiukset poninhännälle, niin poninhännällä ne joutuvat sitten olemaan iltaan asti, koska tukkaan jää tyhmännäköinen painauma jo muutaman tunnin kiinniolosta. Invisibobblesta sitä ei kuitenkaan jää, koska ponnari on muotoiltu siten, että hiuksiin kohdistuva paine jakautuu tasaisesti. Pidän hiuksiani lähes aina auki, mutta kotona ollessani tykkään laittaa hiukset kiinni, etteivät ne ole koko ajan tiellä. Invisibobblen ansiosta voin pitää tukkaa kotona ponnarilla ja sitten uloslähtiessä avata hiukset, koska hölmönnäköistä painaumaa ei jää.

Hiuslenkit vertailussa: Blax vs. Invisibobble

Blaxiin verrattuna Invisibobblessa on yksi ainoa miinus: se pitää tukan aika laiskasti ylhäällä. Oma tukkani on aika paksu ja painava ja Invisibobble ei jaksa pitää sitä kunnolla kiinni, joten poninhäntä valuu. Juuri tästä syystä olin skeptinen Invisibobblea kohtaan, koska en uskonut sen pitävät hiuksiani tarpeeksi jämäkästi kiinni.

Vertailukuvassa näkyy, kuinka Blax pitää tukan paremmin kiinni, Invisibobble valuu. Invisibobblellakin saa tukan pysymään, mutta silloin lenkki pitää laittaa niin moneen kertaan tukan ympäri, että se venyy. Jos ponnaria venyttää liikaa, niin puhelinlankamainen muoto häviää ja sen myötä saattaa syntyä taas niitä painaumia. Yleensä käytänkin Invisibobbleja lähinnä kotona ja Blaxeja taas jos olen lähdössä jonnekin ja haluan laittaa tukan kiinni koko päiväksi.

Hiuslenkit vertailussa: Blax vs. Invisibobble

Vasemmalla käytetyt ponnarit, oikealla käyttämättömät. Blax on venynyt aika vähän verrattuna lähtötilanteeseen, Invisibobble taas on venynyt ihan muodottomaksi alkuperäiseen ympyrään verrattuna. Pitoon venyminen ei periaatteessa kummankaan kohdalla vaikuta, mutta eipä tuo Invisibobble kauhean kauniilta näytä :D

Blaxit maksavat n. 8€/8kpl, Invisibobblet taas 5-6€/3kpl, joten Invisibobblet ovat kappalehinnaltaan hieman kalliimpia. Blaxeja saa ainakin Sokokselta, Invisibobbleja taas aika monesta liikkeestä ja verkkokaupasta. Kokonaisarviona sanoisin näiden kahden olevan aika tasoissa, käyttötarkoituksesta riippuen. Blax taitaa sopia paremmin kampausten tekoon sen pysyvyyden ja huomaamattoman ulkomuodon takia, mutta Invisibobble sopii myös hyvin esimerkiksi rennon nutturan tekemiseen. Jos on ohuemmat hiukset, niin Invisibobble on varmaan ihan huippu, mutta paksua tukkaa se ei valitettavasti kauhean hyvin pidä ylhäällä. Peukut pystyyn että tulevaisuudessa keksitään joku näiden kahden välimuoto, joka ei jättäisi painaumia, mutta pitäisi myös paksunkin tukan tiukasti kiinni. Siihen asti käytän näitä vaihdellen, tavallisiin pompuloihin en ainakaan palaa enää!

Onko teillä jotain pompulalempparia?

English | I did a little comparison between Blax and Invisibobble. Blax is otherwise great but it leaves a mark on the hair when removed. Invisibobble doesn't leave a mark but it holds the hair quite loosely. Overall they are equally good but neither is perfect, so I like to use them for different purposes, Invisibobble at home and Blax when I'm going out.

Katso myös

8 kommenttia:

 1. Mun ohuemmilla hiuksilla Invisibobble jaksaa pitää ponnarin kireällä oikein hyvin. Feikkiversio tosin ei jaksanut. Saan niistä tuollaisia muodottomia vain silloin, jos väännän sen turhan kireälle nutturalle suihkuun mennessä ja otan pois kiireellä. Sopii paremmin keskipaksulle tai ohuemmalle, sulla näkyykin olevan tota tukkaa aika paljon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tota Invisibobblee kohtelin aika kaltoin joten siks se näyttää tolta :D Feikkiversioita en uskalla ees kokeilla, oon kuullu et ne on aika kuraa verrattuna tohon alkuperäseen :D

   Poista
 2. Olen joskus vuosia sitten käyttänyt samantyylisiä kuin Blaxit, mutta sitten tuli Invisbobblet, ja ne tuntuvat jotenkin helpommilta. Silti vähän ihmetyttää miten kuminauhalenkit ovat jääneet vähemmälle huomiolle kuin Invisibobblet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Invisibobblet on varmasti helpompia, jos niillä vaan saa tukan pysyyn! Ne ei hukukaan niin helposti :D Ehkä Invisibobbleissa kiehtoo toi hauska ulkomuoto?

   Poista
 3. Ääni Blaxeille! Mulla nyt on oikeastaan vasta nyt sen verran pituutta hiuksissa, että saa oikeita ponnareita. Blaxit mulle tuli kuitenkin pari vuotta sitten kun mm. urheillessa piti saada päälliosan pitkä tukka kuriin. Edelleen on samat lenkit käytössä! Yksi niistä on tähän mennessä katkennut. Sen sijaan Invisibobblen sain poikki alle viikossa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon saanu ehkä kolme Blaxia rikki, suurimman osan oon tosiaan vaan hukannut :D Invisibobblea en oo vielä poikki saanut, mut en ookkaan käyttänyt noita kun kuukauden vasta. Urheillessa Blaxit on ihan huippuja! :D

   Poista
 4. Dermosililtä löytyy samanlaisia kuin nuo Blaxit. On kestäviä, yhtäkään ene ole saanut poikki, tai sit ne hukkuu ennen sitä :p Hinta jotain viiden -kuuden euron luokkaa.

  VastaaPoista

Kysy, kritisoi, keskustele - kaikki kommentointi on tervetullutta!

Tykkää Facebookissa

Instagram @highandlight

Seuraa Bloglovin'issa