Kynsienkasvatusta formaldehydillä

perjantaina, kesäkuuta 12, 2015

Kynsienkasvatusta formaldehydillä

Minulta kysytään usein, miten onnistun pitämään kynteni pitkinä ja hyväkuntoisina. Olen käyttänyt jo vuoden verran tätä Mavalan Scientifique -kynnenkovettajaa ja olen huomannut selvää parannusta kynsieni kunnossa. Kynnet eivät katkeile eivätkä liuskoitu enää niin helposti ja ovat selvästi vahvemmat. Osasyynä on tietysti sekin, että ennen tein fyysistä työtä, jossa kynnet joutuivat kovemmalle rasitukselle, mutta suurin kiitos kuuluu ehdottomasti tälle ihmeaineelle, jonka avulla olen saanut kasvatettua kynnet nykyiseen mittaansa. Tuotetta sivellään noin kerran viikossa puhtaiden kynsien kärkiin ennen lakkausta. Vaikuttavana aineena kovettajassa toimii formaldehydi, joka ikäänkuin liimaa kynsilevyt yhteen ja tekee kynsistä vahvemmat.

Niin siis mitä? Eikös se formaldehydi ole syöpää aiheuttava vaarallinen aine, jota pitäisi välttää kaikin keinoin? No ei ihan. Formaldehydi on saanut CMR-luokituksen 2, eli se on mahdollisesti syöpää aiheuttava. Jotta formaldehydistä syövän saisi, tulisi sille altistua pitkän aikaa suurina pitoisuuksina. Esimerkiksi Suomessa ei ole todettu yhtäkään formaldehydin aiheuttamaa syöpää. Lisäksi EU:n sisällä yhdessäkään kosmetiikkatuotteessa ei ole niin suuria pitoisuuksia formaldehydiä, että siitä voisi syövän saada, varsinkaan jos tuotetta käyttää käyttöohjeiden mukaisesti. Eri asia sitten jos juo pullollisen tätä tavaraa joka päivä aamupalaksi.

Kynsienkasvatusta formaldehydillä
For external use only.
Formaldehydi voi myös aiheuttaa ihoärsytystä tai allergisia reaktioita, mutta en koe tarpeelliseksi vältellä mahdollisesti ärsytystä aiheuttavia tuotteita, jos en itse ole niistä oireita saanut. Jos sille tielle lähtee, niin samantien voisin elää koko kevään neljän seinän sisällä koska siitepölystähän voi saada myös allergiaoireita. Eri asia taas jos on herkistynyt, saa oireita ja tietää niiden tulleen formaldehydistä, niin sitten sitä ehkä kannattaa välttää.

Itse ainakin käytän formaldehydiä sisältävää kynnenkovettajaa ihan huoletta sen kerran viikossa, vain kynsien kärkiin ja kynsinauhat suojaten kynsinauhaöljyllä (ohjeen mukaisesti). Jos sormissa on haavoja, niitä kannattaa välttää, sillä tämä tuote kirvelee aika pirusti, jos sitä haavaan onnistuu saamaan. Kannattaa myös pitää kädet vähän kauempana silmistä, sillä ainakin omat herkät silmäni saattavat ärsyyntyä tästä. Yleensä kuitenkin pidän kynsiä pöydällä niin kauan kunnes kynnenkovettaja on imeytynyt ja sen jälkeen käyn vielä pesemässä kädet, jotta tuotetta ei joutuisi vahingossakaan silmiin.

Kynsienkasvatusta formaldehydillä

Mahdollisista haittavaikutuksista riippumatta tämä on kuitenkin tuote, joka oikeasti toimii. Kunhan vain muistaa toimia käyttöohjeiden mukaisesti, niin tämä kynnenkovettaja on turvallinen käyttää ja on auttanut ainakin minua vahvistamaan ja kasvattamaan kynsiäni. Huomasin myös, että kun jossain vaiheessa lopetin käytön noin kuukaudeksi, alkoivat kynteni taas liuskoittua ja katkeilla, joten olen aika varma että vahventuminen johtuu nimenomaan tästä litkusta.

Markkinoilla on myös muunlaisia formaldehydiin perustuvia kynnenkovettajia, mutta pidän enemmän tästä siveltävästä aineesta verrattuna esimerkiksi kovettavaan aluslakkaan. Ymmärtääkseni tämä Mavalan kovettaja on markkinoiden ainoa kynsiin imeytyvä kynnenkovettaja. Tuote on myös todella riittoisaa, kerran viikossa siveltynä yksi 5ml pullo riitti minulla sen vuoden. Hinta huitelee muistaakseni jossain alle 15 eurossa, joka ei mielestäni ole ollenkaan paha kun ottaa huomioon, että yhdellä pullolla pärjää vuoden päivät.

Oletteko te kokeilleet kynnenkovettajia liuskoittuvien ja katkeilevien kynsien avuksi?

English | My secret for long strong nails is Mavala Scientifique Nail Hardener. A product that really works!

Katso myös

2 kommenttia:

  1. Oon katsonutkin sun kynsiä Henna kateellisena, koska omat ovat jostain syystä menneet vuoden sisällä huonoon kuntoon. Kosmetologina tiedän, kyllä vinkit, mutta tätä tuotetta voisin kokeilla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla Milja! Tää tosiaan on aika tujua tavaraa, mutta kun muistaa varoa niitä silmiä ja haavoja niin ei hätää :D

      Poista

Kysy, kritisoi, keskustele - kaikki kommentointi on tervetullutta!

Tykkää Facebookissa

Instagram @highandlight

Seuraa Bloglovin'issa