Kuivan ihon pelastajat

maanantaina, kesäkuuta 08, 2015

Kuivan ihon pelastajat

Kiristävä ja kutiava tunne kasvoilla. Meikki ei meinaa millään levittyä tasaisesti hilseilevälle iholle. Jatkuva rasvaaminen kyllästyttää, mutta siltikään kuivuus ei näytä merkkejä lieventymisestä. Kuulostaako tutulta?

Ihotyyppini on kuiva. Olen myös atoopikko, joten erityisesti talvisin kasvoja pitäisi olla koko ajan rasvaamassa. Kuivan ihon lisäksi minulla on myös herkät silmät, jotka alkavat vuotaa helposti, jos esimerkiksi ihonhoitotuotteeni niitä ärsyttävät. Olen kokeillut monia eri voiteita ja rasvoja kuivan ihon ihonhoitoon, mutta nyt olen vihdoin löytänyt ne "holy grail" -tuotteet. Enää en kärsi kuivasta ihosta.

Kuivan ihon pelastajat

Lumenen Soft Touch Kosteuttava Puhdistusvoide on koostumukseltaan ihanan pehmeä ihoputsari, joka jättää kosteutetun, ei-kiristävän tunteen kasvoille pesun jälkeen. Tuotteessa on myös miellyttävä, kevyt tuoksu.

Monet puhdistustuotteet ovat liian tujuja kuivalle iholle, erityisesti finnien ja mustapäiden poistamiseen tähtäävät tuotteet. Minulle ei näppylöitä kovin usein tule, joten meikkijämien ja päivän aikana kertyneen lian poistamiseen perusputsari riittää hyvin. Liian vahvat puhdistustuotteet kuivattavat ihoa entisestään ja ainakin minulla ihon liian kuivaksi päästäminen herkistää kasvoni näppylöille. Epäpuhtauksille tarkoitetut rasvoittuvan ihon puhdistustuotteet voivatkin siis jopa lisätä finnien määrää, jos niitä käyttää kuivalle ihotyypille. Tämän putsarin käyttöönoton jälkeen olen huomannut näppylöiden esiintymistiheyden laskeneen selvästi.

Kuivan ihon pelastajat

Lumenen Soft Touch Kosteuttava Kasvovesi on koostumukseltaan melko paksua verrattuna perinteisiin kasvovesiin. Olen kokeillut myös The Body Shopin ja Dermosilin kosteuttavia kasvovesiä ja ne olivat koostumukseltaan lähes samanlaisia. Lumenesta kuitenkin tykkään eniten, koska tämä on edullisempaa kuin The Body Shopin ja tuoksuu mielestäni paremmalle kuin Dermosilin kasvovesi, jossa on "kevyt hypotuoksu". Yleensä kasvovedet saattavat sisältää alkoholia, joka kuivattaa ihoa ja ärsyttää herkkiä silmiäni, mutta tästä sitä ei löydy. Tuote jättää ihanan kosteutetun ja raikkaan tunteen kasvoille, eikä käytön jälkeen tarvitse heti mennä laittamaan kosteusvoidetta kiristävän tunteen takia.

En ole yleensä niitä ihmisiä, jotka käyttävät ihonhoidossaan saman sarjan tuotteita "tehon parantamiseksi". Olen aina pitänyt sitä vain mainoskikkana, jolla saadaan ihmiset ostamaan enemmän, kun uskotellaan, että käyttämällä saman sarjan tuotteita saataisiin jonkinlainen synergiaetu. En siis käytä tätä tuotetta sen takia, että käytän saman sarjan putsaria, vaan yksinkertaisesti siksi, että tämä vain sattuu olemaan erinomainen kasvovesi kuivalle iholle.

Kuivan ihon pelastajat

Tämä tässä. Erisan Ravitseva 24h Kasvovoide. Aivan täydellinen kosteusvoide kuivalle iholle! Paras kasvovoide, mitä olen tähän mennessä kokeillut. Ennen käytin Nivean Soft-kosteusvoidetta, joka oli muuten todella hyvä, mutta sekin sisälsi alkoholia ja ärsytti silmiäni. Tämä kasvovoide on edullinen, kotimainen, löytyy ihan ruokakaupasta ja kaiken kukkuraksi vielä tehokas. Saa ihon tuntumaan todella pehmeältä ja kosteutetulta, kuivuu nopeasti ja sopii erinomaisesti myös meikin alle. Meikkipohja levittyy kuin unelma tämän tuotteen käytön jälkeen!

Ainoat miinukset mitä tästä keksin, ovat pieni koko ja hajusteettomuus. Hajusteettomuudessa ei siis muuten ole mitään vikaa, mutta tuotteella on sen takia kevyt ominaistuoksu, josta en niin välitä. Ei se pahalle haise, mutta satun pitämään hajustetuista tuotteista enemmän, kun en kerta ole tuoksuille herkistynyt.

Kuivan ihon pelastajat

Pääsääntöisesti kuivan ihon ihonhoidossa kannattaa metsästää tuotteita, joissa lukee joko "kuivalle iholle" tai "kosteuttava" ja välttää tuotteita, joissa on alkoholia (En siis tarkoita kaikkia alkoholeja, vaan ainesosalistasta joko Alcohol Denat. tai Alcohol -nimillä löytyvää ainesosaa eli etanolia. Esimerkiksi Glyseroli on myös alkoholiyhdiste, mutta kosteuttava sellainen!).

Nämä kolme tuotetta ovat oikeita arjen supersankareita, sillä ne ovat pelastaneet kuivan ihoni. Olen huomannut selkeää parannusta ihoni kunnossa ja kosteudessa näiden käyttöönoton jälkeen. Kaikista parasta on se, että näitä kaikkia saa ihan marketista eikä hintakaan ole mikään päätähuimaava. Plussaa myös kotimaisuudesta!

English | These superheroes have saved my dry skin. Affordable and effective. Both Lumene and Erisan are also Finnish brands!

Katso myös

Ei kommentteja:

Kysy, kritisoi, keskustele - kaikki kommentointi on tervetullutta!

Tykkää Facebookissa

Instagram @highandlight

Seuraa Bloglovin'issa